Expoziția de știință interactivă ”Laborator 2.0”, la Muzeul Brăilei „Carol I”

0
70
Expoziția de știință interactivă ”Laborator 2.0”, la Muzeul Brăilei „Carol I”

În perioada 13-24 mai, elevii însoțiți de cadre didactice sau de părinți sunt invitați la tururile ghidate prin expoziția de știință interactivă Laborator 2.0, deschisă în cadrul Secției de Etnografie a Muzeului Brăilei „Carol I”, pentru a descoperi știința prin intermediul simțurilor. Tuturile se desfășoară din oră în oră în intervalul 9:00-17:00,

În zona de biologie vom fi prezentate funcționarea organelor de simț și vom analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Pentru că o mare parte din zona de biologie este dedicată testării simțurilor, elevii vor vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, apoi prin ochii unei pisici sau chiar ai unei albine, vor testa simțul tactil prin cutii senzoriale, tot în jocuri senzoriale vor testa și simțurile olfactiv și pe cel auditiv.

Călătoria senzorială în „Laborator” 2.0 va continua apoi cu zona de fizică. Aici vor explora fenomene din optică și acustică. Vor afla ce reprezintă undele electromagnetice ca mai apoi să se concentrăze pe lumina vizibilă și tot felul de fenomene: reflexie, refracție, dispersie sau polarizare. Aici vor face curcubeie, vor îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vom îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică se va veda invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous.

Evenimentul este recomandat copiilor cu vârste între 5 și 14 ani. Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute. Prețul unui bilet este de 12 lei de persoană.

Pentru rezervări puteți suna la 0766704668.

Citește și articolul: S-au deschis înscrierile la Clubul de Vacanță de la Biblioteca din Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.