Expoziţie-tandem de grafică satirică, pe tema “mitologiei” Brăilene

0
Expoziţie-tandem de grafică satirică, pe tema

Vernisaj expoziţie-tandem de grafică satirică: duminică, 12 noiembrie 2017, ora 11:00 | Galeria „Gheorghe Naum” (Brăila, Piața Traian, nr. 3, intrarea prin Calea Galați).

VICTOR CHIRILOAIE-CHIRIL | „UMOR DESENAT”
FLORIAN DORU CRIHANĂ | „BRĂILA – O IMPRESIE SATIRICĂ”

Porție dublă de umor și imaginație satirică la Muzeul Brăilei „Carol I”! Reputații graficieni Victor Chiriloaie-Chiril și Florian Doru Crihană se reîntâlnesc pe simeze pentru un nou proiect. Cele două expoziții prezentate în tandem, „Umor desenat” și „Brăila – o impresie satirică”, propun publicului brăilean două viziuni diferit exprimate asupra unor realități subtile, dar extrem de apropiate: „mitologia” tranziției și „mitologia” brăileană.

Concepută pentru un moment sărbătoresc – împlinirea vârstei de 70 de ani – secțiunea „Umor desenat” aduce o sinteză a carierei de grafician a lui Victor Chiriloaie-Chiril, cuprinzând toate temele care l-au preocupat pe artist pe parcursul ultimilor ani.

Îndelung așteptată, secțiunea „Brăila – o impresie satirică” reimaginează, în stilul care l-a consacrat pe Florian Doru Crihană, o serie de întâmplări, evenimente istorice și legende urbane înregistrate de memoria colectivă locală.

Citeşte şi articolul Trupa Phoenix va concerta pe 24 noiembrie la Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.