Expoziţie-tandem de grafică satirică, pe tema „mitologiei” Brăilene

Expoziţie-tandem de grafică satirică, pe tema „mitologiei” Brăilene

30
0
DISTRIBUIȚI
Expoziţie-tandem de grafică satirică, pe tema

Vernisaj expoziţie-tandem de grafică satirică: duminică, 12 noiembrie 2017, ora 11:00 | Galeria „Gheorghe Naum” (Brăila, Piața Traian, nr. 3, intrarea prin Calea Galați).

VICTOR CHIRILOAIE-CHIRIL | „UMOR DESENAT”
FLORIAN DORU CRIHANĂ | „BRĂILA – O IMPRESIE SATIRICĂ”

Porție dublă de umor și imaginație satirică la Muzeul Brăilei „Carol I”! Reputații graficieni Victor Chiriloaie-Chiril și Florian Doru Crihană se reîntâlnesc pe simeze pentru un nou proiect. Cele două expoziții prezentate în tandem, „Umor desenat” și „Brăila – o impresie satirică”, propun publicului brăilean două viziuni diferit exprimate asupra unor realități subtile, dar extrem de apropiate: „mitologia” tranziției și „mitologia” brăileană.

Concepută pentru un moment sărbătoresc – împlinirea vârstei de 70 de ani – secțiunea „Umor desenat” aduce o sinteză a carierei de grafician a lui Victor Chiriloaie-Chiril, cuprinzând toate temele care l-au preocupat pe artist pe parcursul ultimilor ani.

Îndelung așteptată, secțiunea „Brăila – o impresie satirică” reimaginează, în stilul care l-a consacrat pe Florian Doru Crihană, o serie de întâmplări, evenimente istorice și legende urbane înregistrate de memoria colectivă locală.

Citeşte şi articolul Trupa Phoenix va concerta pe 24 noiembrie la Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ