Faci muuult sport? Nu e bine!

Faci muuult sport? Nu e bine!

115
0
DISTRIBUIȚI

Da, ai citit bine, sportul în exces este dăunător. Nu ştiu dacă e cazul tău, dar e bine să ştii că dacă exagerezi cu orele petrecute în sală nu vei ajunge la rezultatele mult visate. Ba din contră, vei face mai mult rău decât bine. Şi asta pentru că muşchii tăi nu sunt făcuţi să lucreze 24 de ore din 24. Antrenamentul reprezintă un factor de stres pentru organismul nostru, aşadar are nevoie de timp de refacere (hormonal, articulaţii, muşchi, oase). În orice caz, teoretic, după două antrenamente mai serioase este necesar o zi de pauză. De exemplu, dacă faci ore spinning în fiecare zi, sunt şanse mari ca organismul tău să declanşeze eliberarea unor cantităţi mari de cortizol, ceea ce înseamnă acumulare de grăsime, în special în zona abdomenului. Întrebarea firească ar fi: cum îmi dau seama că mă supraantrenez?
Ai mai jos câteva semne că faci prea mult sport:
• lipsa de interes în antrenament – o scădere semnificativă a motivaţiei sau a plăcerii în activitatea sportivă este un semn al epuizării;
• timp de recuperare întârziat – durerea de muşchi durează câteva zile după antrenament;
• oboseala de după antrenament – antrenamentul ar trebui să îţi redea energia şi nu să îţi creeze disconfort;
• alte semne: ameţeli, insomnie, dureri de cap/stomac, disconfortul gastric, depresie, anxietate.
Este foarte important să îţi asculţi organismul, pentru că nimeni nu cunoaşte mai bine ca tine cum te simţi în timpul unui antrenament sportiv, aşa că acordă o atenţie deosebită semnalelor pe care ţi le oferă şi adaptează-ţi antrenamentele şi intensitatea lor astfel încât să nu ajungi la supraantrenament.
Spor în toate!!!

Mircea Moraru, master trainer

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.