Facilităţi pentru Asociaţiile de Proprietari care vor să reabiliteze blocuri cu fonduri...

Facilităţi pentru Asociaţiile de Proprietari care vor să reabiliteze blocuri cu fonduri europene

440
0
DISTRIBUIȚI
Facilităţi pentru Asociaţiile de Proprietari care vor să reabiliteze blocuri cu fonduri europene

Reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi s-au întâlnit marţi, 23 ianuarie 2018, cu cei ai Asociaţiilor de Proprietari pentru dezbaterea celor mai importante aspecte legate de posibilitatea atragerii banilor europeni pentru proiecte de reabilitare termică a blocurilor.
În cadrul întâlnirii, municipalitatea a prezentat un contract prealabil între Asociaţia de Proprietari şi Primăria municipiului Galaţi prin care se arată disponibilitatea locatarilor pentru implicarea într-un astfel de proiect, cu scopul de a preîntâmpina situaţia unor cheltuieli inutile pe expertize tehnice la blocuri de locuinţe care nu vor intra în proiecte de reabilitare termică pe fonduri europene. De asemenea, s-a discutat şi despre propunerea primarului Ionuţ Pucheanu, ce va fi dezbătută în viitoarea şedinţă de Consiliu Local, privind reducerea cuantumului pe care trebuie să îl achite cetăţenii care devin beneficiari, de la 25% la un procent de 3,5%. Această reducere ar urma să fie valabilă doar pentru gălăţenii cu venituri mici şi care pot face dovada unor venituri echivalente cu salariul minim pe economie. Tot în următoarea şedinţă a Consiliului Local, va fi dezbătută şi propunerea privind perioada de recuperare a co-finanţării de la beneficiari, respectiv de la 2 la 5 ani, înseamnând că persoanele care beneficiază de lucrări de reabilitare termică au posibilitatea să eşaloneze cheltuielile cu proiectul pe o perioadă mai lungă de timp.

Reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari s-au arătat încântaţi de propunerile discutate, iar la finalul şedinţei le-au fost înmânate contractele pentru a fi analizate şi discutate cu potenţialii beneficiari. Criteriile prin care o clădire poate solicita finanţare pentru reabilitarea termică cu bani din fonduri europene, precum şi câteva date despre proiect şi avantajele unei astfel de investiţii. “Unitatea Administrativ Teritorială Galaţi devine astfel partenerul Asociaţiilor de Proprietari în acest demers: 60% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor sunt rambursate din Fondul European de Dezvoltare regională şi de la bugetul de stat, iar 40% din totalul acestor cheltuieli este suportat de la bugetul local (15%) şi de Asociaţiile de Proprietari (25%)”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Sursa: Monitorul de Galaţi

Citeşte şi articolul  Centrul de Informații pentru Cetățeni pus la dispoziţie de Primăria Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.