Teatrul Maria Filotti participă la Festivalul Naţional de Teatru din București

0

Teatrul Maria Filotti participă la Festivalul Naţional de Teatru , ediția a 27-a, cu spectacolul PRINȚUL NEFERICIT („La Double Inconstance”) de Marivaux, regia Sânziana Stoican , și va fi prezentat miercuri , 25 octombrie, ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

PRINȚUL NEFERICIT„La Double Inconstance”, o comedie în trei acte, construită după tiparele Commediei dell’arte, în care îi regăsim pe Arlequin și Trivelin, personaje esențiale ale acestei forme de improvizație teatrală, are o construcție surprinzător de modernă pentru epoca elaborării sale , fiind reprezentat scenic pentru prima dată în anul 1723, de către comedianți italieni, la celebrul Teatru ”Hotel de Bourgogne” din Paris.

Traducerea piesei a fost realizată de Sabrina Iaschievici, scenografia, expresivă și perfect adaptată spațiului Sălii Studio a Teatrului Maria Filotti este semnată de Valentin Vârlan, iar distribuția performantă este asigurată de : Emilian Oprea , Mihaela Trofimov, Silviu Debu , Narcisa Novac, Valentin Terente, Corina Borș și Adrian Ștefan.
Ca și în alte comedii ale lui Marivaux, precum ”Jocul dragostei și-al întâmplării”, ”Insula sclavilor”, ”Triumful dragostei”, ” Falsa servitoare sau Vicleanul pedepsit” și în ”Prințul nefericit” multe dintre caracterele în jurul cărora crește povestea aparțin Commediei dell’arte, astfel întâlnim scene de un comic savuros, rezolvate în cheie comică de celebrul Arlequin, drame nebănuite, iubiri nerostite sau secrete halucinante, trădări nemaiîntâlnite și conflicte fără precedent.

Criticul Marina Constantinescu, director artistic şi selecţioner al Festivalului Naţional de Teatru, a anunţat, încă din luna iulie, selecţia oficială a celei de-a 27-a ediţii a F.N.T. , un eveniment de anvergură care surprinde realitatea teatrului românesc din stagiunea trecută , declară că:
„Dincolo de valoarea spectacolelor din selecţie, la această ediție desfășurată sub motto-ul ”Teatrul schimbă lumea” importantă este și atitudinea mult mai implicată în prezentul imediat a creatorilor. Artiştii din România sunt modele nu doar pentru ceea ce fac pe scenă, dar şi pentru ceea ce fac și spun în societatea civilă. Sunt voci ale cetăţii. Iar asta se vede şi se simte limpede. Chiar şi în programul din această selecţie, de pildă.”

Festivalul Național de Teatru este produs de UNITER, ARCUB si Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din București și este finanţat de Ministerul Culturii și Identitatii Nationale și Primaria Municipiului Bucuresti.

 

Progranul pentru acest weekend la Teatrul Maria Filotti Brăila este:

VINERI 27 OCTOMBRIE Sala Mare
ORA 18.00 GAIȚELE de Al. Kirițescu , regia Radu Nichifor

DUMINICĂ 29 OCTOMBRIE Sala Mare
ORA 18.00 TANGO de Slawomir Mrozek, regia Vladimir Anton

 

Citște și: Ştefan Bănică revine la Galaţi pe 3 noiembrie. Câştigă un bilet la concert!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.