Fiecare om contează!

0

Carl Gustav Jung spunea: „Viața începe la 40 de ani, până atunci faci doar cercetare”. Până la 40 de ani am studiat, muncit și perseverat în diverse domenii, am experimentat, am iubit, meditat, mi-am depășit limitele, am dăruit voluntar cu generozitate cam tot ce se poate oferi, am creat, inițiat și coordonat proiecte. 2016 este anul noilor începuturi și atingerea unor obiective care stau în sertar de doi ani.
În februarie am lansat primul club de vorbit în public destinat voluntarilor – SPEAKING VOLUNTARY CLUB – în cadrul Asociației „Atelierul de Idei”, unde sunt și vicepreședintele asociației. Acesta își propune să formeze vorbitori în public și să trateze glosofobia. În prezent, abilitatea de a vorbi în public este indispensabilă, pentru că de fluența discursului nostru depind de multe ori reușitele noastre. Proiectul își propune însușirea de către participanți a abilităților necesare pentru o prezentare remarcabilă și a atitudinii specifice unui discurs de succes.
Luna martie aduce lansarea site-ului martabencze.ro. Un site inspirațional, plin de informații utile, păreri pertinente, cu articole de calitate adresate în primul rând tinerilor dar și opinii personale despre subiecte de actualitate. Scopul lui este de a ajuta tinerii să-şi atingă potenţialul de care dispun și să putem realiza împreună tranziția de la învățare la gândire și eventual, creație. Site-ul prezintă și cele trei tipuri de servicii pe care le ofer, pentru că DA , de anul acesta sunt antreprenor.
Datorită implicării sociale și creșterii nivelului de dezvoltare personală, am conștientizat că am un impact emoțional asupra oamenilor, ce-i poate ajuta să aleagă, să se schimbe, să se formeze și chiar să se reorienteze profesional. În 2016 îmi propun să livrez publicului interesat și vizat următoarele seminarii motivaționale: „Îndrăznește să fii tu!” – Cum poți depăși barierele impuse de societate și de comunicare? Cum să manageriezi un conflict? Cât de importantă este unicitatea fiecăruia? Care este scuza ta pentru a nu ajunge la succes?
„Ea, FEMEIA!” – este un seminar prin care vreau să împărtășesc experiențele ce mi-au schimbat viața, modul de a gândi și de a acționa constructiv pentru a-mi atinge fiecare vis cu forțele proprii. Vom descoperi împreună acțiuni care să ne stimuleze încrederea în noi și vom realiza care este rolul femeii în familie și societate.
„Personalități cu handicap care au influențat istoria” – este un seminar motivațional care lansează o provocare tinerilor pentru a-și valorifica potențialului individual, oferind fiecăruia o experiență unică.
Prin prisma profesiei de consilier juridic, dar și a expertizei în domeniul ONG, ofer servicii de consultanță organizațiilor neguvernamentale. Acestea sunt destinate atât cetățenilor care doresc sprijin pentru a identifica forma de organizare sau derularea întregii proceduri de constituire, implementarea statutului și actului constitutiv, dar și organizațiilor neguvernamentale nou înființate sau care doresc consiliere juridică de specialitate.
De ce de fac toate aceste lucruri? Pentru că știu că fiecare om contează, iar diferența dintre implicare și ignoranță o facem NOI.

Marta-Iozefina Bencze
Life-coach, motivational speaker, blogger
– member of the Established Women leaders with Disabilities Network Disabled People’s International
– vicepreşedinte – Asociaţia „Atelierul de Idei”
acest articol este câştigătorul paginii gratuite oferite în numărul aniversar 100 al Revistei Explore*

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.