Fii tu un erou! – Împreună aducem “Speranță pentru Daniel”

Fii tu un erou! – Împreună aducem “Speranță pentru Daniel”

136
0
DISTRIBUIȚI
Fii tu un erou! - Împreună aducem

Sunteți invitați la un eveniment sportiv caritabil ,,Speranță pentru Daniel!” sub sloganul ,,Fii tu un erou!”.
Nici o distanță nu e prea mare atunci când ai voință!
Pe dată de 25 august 2019, în Parcul Monument din Brăila, aleea principală, Orăselul Copiilor, ora 09.00.

Daniel Mircea Tenea are 15 ani, este din Galaţi şi până acum un an era un elev eminent al Colegiului Al. I Cuza.

Un accident teribil l-a transformat într-un copil imobilizat la pat, care nu mai poate vorbi, nu îşi mai aminteşte şi care este în totalitate dependent de părinţii lui.
Şansa cea mare de a se recupera vine din Germania, unde există o clinică spevializată în salvarea victimelor accidentelor.

În urmă accidentului petrecut în a două de zi de Paşti, în 2018, la Şendreni, întreaga familie Tenea a avut de suferit.

Bunicul a murit, iar tatăl, mama şi cei doi copii au gost grav răniţi după ce maşina lor a fost lovită frontal de autoturismul unui preot care intrase pe contrasens.
Daniel a suferit traumatisme toracice foarte grave, rupturi musculare şi o fisură de cap femural, leziuni care l-au ţinut iniţial timp de o săptămână pe un pat de spital la Galaţi.
A fost mai apoi transferat la Spitalul “Bagdasar Arseni”, din Bucureşti, unde din cauza unei hemoragii intracraniene a fost supus la trei intervenţii chirurgicale, la ultima medicii fiind nevoiţi să îi extirpe o bucată din creier.

Din iunie 2018, Dănuţ nu se mai mişcă şi stă în pat, fiind deplasat doar cu căruciorul cu roțile şi fiind total dependent, pentru cea mai mică activitate, de părinţi.
Tatăl, Florin, şi el rănit la cap în accident, şi-a revenit şi este acum însoţitorul copilului său, încadrat în gradul I de handicap.

“Nu îşi poate mişcă deloc partea dreaptă, a avut probleme mari de orientare, vorbirea este afectată grav, este total dependent.
În urmă sedinţelor de terapie pe care le facem câte două săptămâni la Centrul de Recuperare “Nicolae Robanescu de la Bucureşti, se văd ceva rezultate, mai ales că atât cât stă acasă, la Galaţi, face şi kinetoterapie.
Un pic de mobilitate pe partea stângă, este orientat, recunoaşte, îşi aminteşte.
Dar vrem să facem totul să fie cât mai apropiat de cum era înainte” – Florin Tenea, tatăl adolescentului.

O speranţă pentru Dănuţ ar fi o clinică din Germania, unde ar putea beneficia de terapii avansate, special aplicate persoanelor care au trecut prin accidente grave.

Recuperarea neuropsihomotorie post-traumatică în străînătate costă bani mulţi însă, pe care familia Tenea nu îi are.
Cel puţin 10.000 de euro le-ar fi necesari doar pentru tratamente, fără a mai pune la socoteală transportul, investigaţiile şi mâncarea tatălui, care îl va însoţi acolo pentru a avea grijă de el.
În spărijinul lui Dănuţ au venit deja gălăţeni care au donat sume mați de bani pentru a-l ajută.
Cea mai mare contribuţie a venit din partea Arhiepiscopiei “Dunării de Jos”, care a donat, pentru Dănuţ, aproape 24.000 de lei.
De asemena, foștii colegi ai adolescentului de la Şcoala Gimnazială nr. 26 au organizat un târg caritabil pentru a strânge bani care să-i folosească lui Dănuţ pentru recuperarea din Germania.

Viața l-a aruncat într-o luptă teribilă, din care nu are voie să iasă decât victorios, iar pentru asta are nevoie de ajutorul vostru.

Așadar, indiferent de vârstă, condiție fizică ori performanțe sportive sunteți invitați la un cros umanitar, maxim 10 ture(10 km), în jurul Orăselul Copiilor, ce va avea loc pe dată de 25 august 2019, ora 09.00 în Parcul Monument.
Este distanța care îi poate aduce lui Dănuţ şansa la o nouă viață, prin plata tratamentului mult prea costisitor pentru familia lui.

La fața locului va există un punct de revitalizare cu apă, suc, batoane energizante, alături de urna special amenajată.
În care fiecare va putea să ajute cu cât dorește, în funcție de posibilități.
Fiind o activitate caritabilă și nu o competiție sportivă, fiecare va alerga sau va merge, atât cât va putea! Şi, în semn de mulțumire şi recunoștință vă va fi înmânată o diplomă de participare, pentru generozitatea și bunăvoința a dumneavoastră.
În plus, primii 10 princhindei ce vor reuşi să ajungă la linia de start, după prima tură alergată în jurul Orăselul Copiilor vor primi o cupă şi o medalie.
Este momentul ca princhindeii să fie motivați şi să rasplătiți, învățându-i totodată că săvârșirea unei fapte bune nu ține cont de vârstă.

Mulțumim pe această cale sponsorilor noștri, care au ales să ne fie alături şi în această campanie. Ne inclinăm în fața bunavoinței lor!
De la mic la mare, dragi prieteni, alergători de performanță, amatori, iubitoare mămici, iubitori tătici, scumpi bunici, voi puternici elevi și studenți, stimate doamne, domnișoare și stimați domni , sunteți așteptați în Parcul Monument, să fiți alături de Dănuţ! – Laurențiu Cobzaru, Costel Mazâlu, organizatorii evenimentului.

Cei care vor şi pot să ajute au la dispoziţie două conturi bancare deschise în acest scop la BCR, pe numele Pungan Florin.

RO20RNCB0141081165290002 (LEI)
RO63RNCB0141081165290004 (EURO).

Mulțumiri:
Primaria Municipiului Braila,
Tipografia Paper Print Invest Braila,
FitofarmDomi SRL,
Centrul de Televiziune şi Film al MApN,
IPJ-Braila,
IPA-Regiunea 1 Braila,
Jandarmeria Braila,
ISU ,,Dunarea” Braila,
Politia Locala Braila,
Radio România Actualități,
Ziarul Obiectiv Vocea Brailei,
Ziarul ProBraila,
Ziarul Ziua de Constanta,
Viata Libera Galati,
IPA-Regiunea 2 Galati,
Centrul Secundar de Instruire pentru Lupta ,,SMARDAN”,
Liga Militarilor Profesionisti,
Politia Locala Galati,
Laura Mihalache Personal Trainer
ELITEGYM Galati,
Exploremag.ro

Organizatori: Laurențiu COBZARU (Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă SMÂRDAN), Costel MAZÂLU (I.S.U ,,Dunărea” Brăila)
Număr telefon: 0741390761.

Te-ar putea interesa și Dă-i aripi să zboare copilului tău

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.