Finalizarea proiectului ”Investiții în infrastructura Orașului Ianca pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate”

0
finalizare proiect

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Ianca, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului ”Investiții în infrastructura Orașului Ianca pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate”, cod SMIS 125976, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13: ”Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 9B: ”Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare”, Obiectiv specific: ”Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”.

Valoarea totală a proiectului: 15.957.181,28 lei

Valoarea totală nerambursabilă din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională): 12.768.017,52 lei

Valoare din bugetul national: 1.952.755,58 lei

Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului: 300.423,95 lei

Valoarea neeligibilă inclusiv TVA: 935.984,23 lei

Obiectivul general al proiectului este oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din Orașul Ianca, județul Brăila, prin modernizarea parcului din oraș, a unor străzi (Str. Orizontului, Str. Viilor, Str. Salcâmilor), parcări ce deservesc accesul către instituții de interes public (Parcarea din proximitatea Casei de Cultură Ianca delimitate de blocurile F3, F4 si F5) dar și modernizarea, realibilitarea și dotarea Casei de Cultură a Orașului Ianca.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Modernizarea parcului din oraș, a străzilor Orizontului,Viilor, Salcâmilor, a parcărilor ce deservesc accesul către instituții de interes public (Parcarea din proximitatea Casei de Cultură Ianca).

2. Modernizarea, reabilitarea și dotarea Casei de Cultură a Orașului Ianca.

3. Crearea de facilități / adaptarea infrastructurii / echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Rezultate obținute:

1.Amenajarea unei esplanade cu o suprafață de 1.810 mp.

2.Clădirea Casei de Cultură cu o suprafață construită de 673 mp, regim de înălțime subsol, parter și etaj și o suprafață desfășurată de 1.608,32 mp. Lucrările de reabilitare modernizare și dotare la subsol, parte și etaj, constau în: lucrări de dezafectare a elementelor de arhitectură; lucrări de desfacere a instalațiilor sanitare, termice, de ventilați și electrice, lucrări de reabilitare, înlocuirea instalațiilor de apă și canalizare, instalație electrică și corpuri de iluminat, distribuția termică, corpuri de încălzire și climatizare, hidranți interiori și stingătoare.

Lucrările exterioare la clădirea existentă constau în reparații la fațade, acoperiș tip șarpantă cu învelitoare tip țiglă Lindab de sala de spectacole, hidroizolație cu membrană la terase, zugrăveli la fațade.

Dotări: mobilier, recuzită, instrumente muzicale, aparat proiecție film, stâlpi de iluminat, cutie hidranți, stingător de incendiu, coșuri de gunoi. Utilaje: sistem acționare cortină pluș, hidrofor, grup pompare hidranți interior, ventilo-convectoare, chiler, centrală tratare aer.

3.Amenajarea unei parcări pe strada Parcului și aferent Casei de Cultură Ianca

4.Modernizarea străzilor Orizontului, Viilor, Salcâmilor.

Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine la: Manager proiect Teiș Gheorghe 0752550701, mail: primaria.ianca@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.