Florence and the Uffizi Gallery – Film Documentar – pe 7 decembrie

Florence and the Uffizi Gallery – Film Documentar – pe 7 decembrie

23
0
DISTRIBUIȚI
Florence and the Uffizi Gallery - Film Documentar

Am auzit cu toții numai lucruri bune despre Florența; oraș romantic, leagănul renascentismului, muzeu în aer liber, capitală a artei. O adevărată bijuterie. Dar chiar dacă ai ajuns acolo deja, sau poate nu, filmul acesta, nu ai cum să nu vrei să îl simți. N-ai cum să ratezi și nici unde să îl vezi!

“Florence and the Uffizi Gallery”, un film documentar care te va purta direct în inima Renașterii. Chiar mai mult decât un documentar clasic de artă: Este o călătorie multidimensională, multi-senzorială în Renașterea italiană prin cele mai frumoase și reprezentative lucrări de artă ale perioadei. Un film de artă făcut în adevaratul muzeu în aer liber, în orașul Florența. Dar operele de artă îți vor vorbi de la sine cu toată puterea frumuseții lor. Te vor lăsa cu gura căscată și mintea deschisă la toate. Doar liniște din aia bună.

Trailer, așa puțin din casă: https://www.youtube.com/watch?v=ZB5xKBCZMQU

Galeria Uffizi, excepţional de bine luminată prin zeci de ferestre, construită iniţial de celebrul arhitect Vasari ca un ansamblu de birouri pentru administraţia ducelui Cosimo I şi folosită de moştenitorii acestuia pentru a expune comorile artistice ale familiei Medici, devenind astfel cea mai veche galerie de artă din lume.

Astăzi, Uffizi oferă ocazia unică de a vedea toate marile opere ale lui Botticelli, Leonardo da Vinci, Giotto, Rubens, Rembrant sau ale altor mari pictori din secolele XII – XVIII.
Galeria Uffizi ocupă un loc fruntaş în topul muzeelor celebre din lumea întreagă. Pur și simplu te vei minuna cu grație.

•• Florence and the Uffizi Gallery – Film Documentar (2015)
Regia: Luca Viotto
Cu: Antonio Natali, Simon Merrells, A. Galansino, Marco Ciatti, Simone D’Andrea
————————- ————————————————–
•• Vineri, 7 Decembrie | 19:00 | Cinefeel 
Cinematograf de Artă, Centrul de Creație Brăila, Piața Traian, Nr. 2, Etajul 1, intrare prin Calea Galați

Rezervă Bilete: 0720 562 933

Citește și articolul:  Deliciile de la cofetăria Zoomserie ajung acum și în Brăila!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.