Proiecție film “Funne: visând la mare” – 14 iunie, ora 18:00

Proiecție film “Funne: visând la mare” – 14 iunie, ora 18:00

68
0
DISTRIBUIȚI
Proiecție film

Funne: Visând la mare (Italia/Croația, 2017); Regia: Katia Bernardi; Joi, 14 iunie, ora 18:00 – Muzeul de Artă Vizuală Galaţi. Intrarea este liberă.

Într-o zi, în Daone, un mic sat de munte italian, un grup de bunicuțe vesele condus de înrăita fumătoare plină de franchețe Erminia, de simpatica Jolanda și de pragmatica Armida, începe să planifice o călătorie pentru sărbătorirea celei de-a 20-a aniversări a clubului Rododendro. Simpaticele doamne se pun repede de acord cu o excursie la mare, unde mulți dintre cei mai dragi membri ai clubului nu s-au aventurat niciodată. Nici măcar o dată. Dar oare cum vor strânge suficienți bani pentru ca toată lumea să se poată bucura de mare? Regizoarea Katia Bernardi surprinde cu veselie această poveste a femeilor aflate pe punctul de a porni într-o mare aventură, subliniind faptul că visele nu îmbătrânesc niciodată, iar vârsta nu trebuie niciodată să limiteze visarea. Gândiți-vă la „Calendar Girls” (2003), cu o sensibilitate cinematografică italiană (înlocuind robustul umor britanic cu un neorealism roz). Narațiunea energică, o coloană sonoră curajoasă și o distribuție de personaje încântătoare – incluzându-l pe Massimo, tânărul și atractivul fotograf de metropolă, grupul de pompieri și un nepot drăguț – accentuează calitatea de „basm” a filmului în care bunicuțele își indeplinesc visele și nu numai.

Katia Bernardi s-a născut în anul 1973, în orașul Trento. Ea a studiat cinematografia în Bologna și treptat și-a creat un interes major pentru domeniul de film documentar. În 2004 a fondat compania de producție KR Movie și a avut mai multe documentare ecranizate pe RAI 3.

Festivaluri: 

• Italian Film Festival USA 2018
• Full Frame Documentary Film Festival 2017: New Docs
• Lavazza Italian Film Festival 2017: Lights. Drama, Action!
• Madrid Italian Film Festival 2017: Documentales
• Phoenix Film Festival 2017: World Cinema
• Villerupt Italian Film Festival 2017: Documentaires
• Rome Film Fest 2016: Alice nella Città – KINO Panorama│Italia

Citeşte şi  KineDok revine la Galaţi cu 15 proiecţii de film. Intrarea este gratuită

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.