Galaţiul va celebra Mica Unire cu o paradă de ii româneşti, unele vechi şi de 140 de ani

0
124
Galaţiul va celebra Mica Unire cu o paradă de ii româneşti, unele vechi şi de 140 de ani

În anul centenarului Marii Uniri de la 1918, Galaţiul va marca altfel ziua de 24 ianuarie, când se împlinesc 159 de ani de la Mica Unire săvârşită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. “Evenimentul va fi marcat printr-o prezentare de excepție, o paradă deosebită în România, a 100 de costume populare autentice cu vechime cuprinsă între 70 și 140 de ani din colecția etnografică Flori de ie, din toate zonele etnografice ale României. 100 de fete măiastre din România și Moldova vor defila pe ritmuri de odinioară, vor readuce la viață și vor imortaliza clipa prin poveștile noastre legendare”, au comunicat organizatorii evenimentului.

“Am găsit în persoana doamnei Cristina Chiriac, președinta Fundației ‘Flori de Ie’, un partener de nădejde și împreună pregătim poate cel mai mare eveniment cultural al acestui început de an, marcat de evenimentele Centenarului Unirii. Vă aștept pe toți pe 24 ianuarie să vedem 100 de ii românești, unele vechi de peste un secol, îmbrăcate de eleve și studente din România și Republica Moldova. Trebuie să facem cât mai cunoscut portul românesc, să nu-l uităm, să nu-și piardă identitatea!”, a declarat Oana Iurescu, unul dintre organizatori.

Parada iilor de pe 24 ianuarie va avea loc la sediul central al Universităţii “Dunărea de Jos”, pe strada Domnească, nr. 47, iar intrarea va fi liberă.

Evenimentul este inițiat de Asociația “Iubesc Galaţiul”, în parteneriat cu “Flori de ie”, Patronatul Femeilor din Meșteșugărit, Prefectura Galați, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Brândușa Bordeianu Make-up Artiști, Clubul Studenților Basarabeni si Bucovineni.

Sursa: Reperul.ro

Citeşte şi articolul  Horoscop 2018 – ce aduce noul anul pentru fiecare zodie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.