Ziua Copilului Galați: Primăria și CJ Galați invită gălățenii la distracție

0

Ziua Copilului Galați: Primăria și CJ Galați invită gălățenii la distracție. Pentru perioada imediat următoare, Primăria, Consiliul Județean, Fundația Sportul Gălățean, Poliția Transporturi din cadrul IJP Galați, dar și instituții de cultură precum Biblioteca Județeană V. A. Urechia sau Complexul Muzeal de Științele Naturii au pregătit o serie de manifestări. Iată care sunt acestea:   Miercuri, 31 Mai 2017, de la ora 9.00, pe Faleza Inferioară a Dunării, Grădinița nr. 30 PINOCCHIO organizează acțiunea ”Copii colorează viața”, care face parte din proiectul educațional județean ”Copilărie, zâmbet și culoare”. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei (care organizează evenimnetul), vor participa copii de la școli și grădinițe din Galați, părinți, cadre didactice, voluntari care vor da culoare unei pânze albe de 500 m.

De la ora 10.00, la  Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galați, cu sprijinul Consiliului Judeţean,  Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Galaţi va avea loc a XXXVII-a ediție a Carnavalului Cărții pentru Copii – un concurs de personaje, o competiție cu tradiție pentru urbea gălățeană  organizat din anul 1980. Concursul constă într-o paradă a personajelor îndrăgite de copii și în prezentarea unui talent. Fiecare copil primește note de la un juriu format din bibliotecari, cadre didactice, scriitori. Cele mai frumoase personaje sunt alese Miss și Mister Carnaval.

De la 10.30, la gara CFR din oraș va avea loc un spectacol inedit – o piesă de teatru de păpuși, susținută de artiștii Trupei de teatru Bursucel din Brăila . Actorii le-au pregătit copiilor spectacolul “Asiciuș cel năzdrăvan”, o reprezentație despre un măgăruș care face o călătorie fantastică și plină de surprize. Totul este pregătit de Secția Regională de Poliție Transporturi Galați, cu ocazia Zilei Copilului. Tot în stația CFR Galați vor fi câteva standuri cu echipament de poliție.

De la ora 13.00- 17.00,  în parcul de lângă Consiliul Județean Galați, de pe strada Eroilor, copiii sunt așteptați pentru a se juca și a se distra. Cei mici vor fi întâmpinați de mascote ale personajelor preferate, vor primi baloane și … o față nouă (face painting), se vor da în tobogan și vor putea desena pe asfalt. Tot aici se vor afla și elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 din Barcea care vor adduce cu ei podoabele pe care care aceștia știu să le confecționeye din semințe și mărgele.

De la ora 17.00,  distracția se va muta la Grădina de Vară a Teatrului Muzical ”Nae Leonard”, acolo unde va avea loc evenimnetul”Dansează Prichindeii”, în cadrul căruia membrii Clubului de Dans Sportiv Fantezia Galați împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului vor pune în scenă un spectacol concurs la care participă 350-400 de copii.

Tot miercuri, 31 mai, în intervalul orar 10.00-13.00, pe terenul de sport al Liceului Tehnologic de marină se vor desfășura diverse evenimente dedicate copiilor în cadrul proiectului “Zâmbetul, jocul, veselia îmi colorează copilăria”, organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Joi, 01 Iunie 2017, de la ora 9.00, la Stadionul Gloria Galati va avea loc deschiderea Olimpiadei Naționale a sportului primar mixt (competiție de rugby), care se va desfășura până duminică inclusiv, în organizarea Fundației Sportul Gălățean, în parteneriat cu Federatia de Rugby si Inspectoratul Scolar Judetean Galati. La competiție participă 96 de copii-sportivi, din 8 județe ( Botoșani, Galați, Bihor, Timiș, București, Brașov, Ilfov, Vâlcea).

De la ora 10.00, se va deschide oficial Plaja Dunărea (concesionată de firma KARAN – Business & Finance SRL). Potrivit investitorului, în perioada 01 – 05 iunie intrarea va fi gratuită la plajă, urmând ca pe data de 15 iunie să fie deschis şi la piscină. Până la această dată, bazinul nu poate fi dat în folosinţă deoarece a necesitat lucrări tehnice complexe, care au necesitat consolidarea acestuia. Până pe data de 15 iunie, gălăţenii pot veni la plajă, care va fi complet funcţională, amenajată cu Beach Bar-uri, iar atmosfera va fi animată cu evenimente şi concursuri cu premii specifice sezonului estival. Pentru data de 01 iunie şi 02 iunie sunt pregătite spectacole pe plajă – de altfel zilele acestea se lucrează la ridicarea scenei – în ambele zile urmând a concerta o serie de artişti gălăţeni. Începînd cu orele 18.00, pe data de 01 iunie, va concerta trupa Bambi, iar pe 02 iunie, începând cu aceeaşi oră, vor concerta Proconsul şi Cici de la trupa Sistem.

Tot de la ora 10.00, la  Grădina de Vară a Teatrului Muzical ”Nae Leonard”  va avea loc piesa de teatru ”Scufița Roșie”, susținută de Teatrul de Păpuși Gulliver, iar de la ora 11.00, tot la Grădina de Vară a Teatrului Muzical ”Nae Leonard”, trupa de dans TEMPO din  cadrul școlii Sueno Dance va prezenta un colaj de dansuri ce abordează diferite stiluri precum latino, raggaeton și dansuri sincron.

De la ora 13.00, distracția se mută în Grădina Publică, unde Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copii cu Autism Galați împreună cu Asociația Teraphy Animals vor organiza concursuri de desene pe asfalt, jocuri puzzle pentru cei mici, ateliere de creație și vor face o  reprezentație cu un cățel pentru terapie.

Vineri, 2 iunie, de la ora 9.00, se va deschide Turneul de Fotbal Juvenil “ Summer Kid’s Cup” (2-4.06) Galați Editia I, organizat de Fundația Sportul Gălățean în asociere cu ACS Sporting Galați. Potrivit organizatorilor, la eveniment participă  500 copii din 8 județe (Galați, Brăila, Tulcea, Bacău, Buzău, Constanța, București, Focșani), meciurile urmând să se desfășoare pe Stadionul Dunărea 2 și pe stadionul Siderurgistul.

Tot vineri, de la ora 12.00, la Complexul Muzeal de Științele Naturii va avea loc vernisajul  celei de-a XXII-a ediții a „EXPO FLORA – Flori la malul Dunării”, manifestare cu tradiţie pentru Secţia Grădina Botanică, încă din 1994, în  care se reunesc instituţii publice şi firme private de specialitate, care prezintă publicului noutăţi din domeniul horticulturii şi botanicii, ultimele varietăţi vegetale obţinute şi aranjamente florale deosebite. La cea de a XXII-a ediţie „EXPO FLORA”, Secţia Grădina Botanică Galaţi a pregătit un stand cu totul special în care vor fi îmbinate elemente arhitecturale peisagistice ce compun ambientarea în miniatură   a   unui  parc   dendrofloricol. Expoziţia   este   cu   vânzare   pornind   de   la   simple   buchete, răsaduri, ghivece florale până la arbori şi arbuşti ornamentali. Expozanţii vor încânta publicul vizitator cu aranjamente florale de poveste ce vor aduce un plus de valoare conceptului de artă florală. Nu vor lipsi meşterii populari ale căror aranjamente cu însemne florale vor fi apreciate de vizitatori.  EXPO FLORA rămâne deschisă până duminică inclusiv, programul de vizitare la Complexul   Muzeal  de   Ştiinţele   Naturii „Răsvan  Angheluţă”   Galaţi ,  în   perioada   expoziţiei fiind: vineri 10.00 – 18.00,sâmbătă-duminică 10.00 – 20.00.

Sâmbătă, 3 iunie, la Sala Sporturilor Galati, de la ora 9.00, se va deschide Campionatul National de Karate Tradițional Copii. La acest eveniment, care se desfășoară și duminică, 4 iunie,  este așteptată prezența a 600 sportivi.

Sursa: presagalatibraila.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.