Fii şi tu un prieten pentru Galaţi! Începe proiectul #blocdedesene

Fii şi tu un prieten pentru Galaţi! Începe proiectul #blocdedesene

139
0
DISTRIBUIȚI

Prieteni pentru Galaţi au o nouă iniţiativă! Promovat online #blocdedesene, grupul format din cetăţenii gălăţeni cu simţ civic şi dorinţă de a schimba în bine oraşul dau startul unui nou proiect.

Totul după 5 ore de muncă!
Primele rezultate #blocdedesene

Grupul s-a implicat în ultimii trei ani în zeci de proiecte civice în domenii variate: caritate, educație, spațiu verde, patrimoniu, promovarea orașului, dezbateri, petiții și proteste. Iar acum este timpl unei noi idei: înfrumuseţarea scărilor de bloc a oraşului prin desene vesele şi creative!
După multe demersuri şi căutări de voluntari talentaţi şi cu suflet mare, în sfârşit proiectul prinde contur. Planul de bază provine de la o simplă întrebare: “Cum ar fi dacă blocul tău te-ar face să zâmbeşti în fiecare zi?”
Imaginează-ţi că vii acasă, după o zi grea de muncă sau nu a mers totul cum ţi-ai dorit şi te simţi abătut. Cum ar fi când intri în scara de bloc, în loc să vezi acea atmosferă învechită care parcă îţi accentuează starea, nişte desene vesele şi minunate? Imediat, începi să te simţi mai bine. Fiecare gest minor contează.

Cine este persoana din spatele proiectului?

Numele lui este Cristi Corolenco. Pasionat de arte şi desen, a început să-și șlefuiască talentul la Liceul “Dimitrie Cuclin” din Galați și a continuat apoi la Universitatea Națională de Arte “Unarte” din București.
Dunărea l-a chemat înapoi acasă şi reîntors în Galați, a răspuns cu entuziasm chemării #blocdedesene și e hotărât să contribuie cu rețeta lui unică de imaginație, culoare și forme la un altfel de Galați. Un Galați în care zâmbetul este un accesoriu indispensabil, superficialitatea e doar o excepție și binele comunității este în gândul tuturor.

 

Proiectul final!
”Poate nu poți schimba lumea, dar sigur poți schimba lumea cuiva. Începe acum!”
Update: Finalul proiectului

Blocul I2 de pe Strada Siderurgiștilor, nr. 20 se poate lăuda acum ca fiind unul dintre cele mai vesele blocuri din oraș! 205 de familii vor avea un motiv să zâmbească atunci când pășesc în bloc. Design-ul este unic și inspiră foarte multă bucurie și voie bună! Proiectul a fost finanțat prin programul “Semimaraton Galați 2019, gestionat de Fundația Comunitară Galați”.

Îi mulţumim lui Cristi şi oamenilor ca ei care se implică în activităţi ce fac oraşul un loc mult mai bun. Urmăriţi pagina Facebook Prieteni pentru Galaţi pentru noile noutăţi şi iniţiative şi bineînţeles, update-urile legate de #blocdedesene.
Ce părere ai despre această acţiune? Cum te simţi tu când intri în scara blocului tău?

Sursa foto: Facebook Prieteni Pentru Galaţi

Citeşte şi: Cafeneaua cu Joburi – Un altfel de târg de locuri de muncă

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.