Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală GALATIA 2021, ediția online

1

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală GALATIA 2021 va avea loc în perioada 21-25 aprilie, online – devenind astfel, accesibil de oriunde din lume.

Acest proiect îndrăzneț ajuns la a 5-a ediție, organizat în mod tradițional de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, împreună cu Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în parteneriat cu Academia Română a devenit un evenimentul medical științific consacrat, ce se adresează in principal specialiștilor din domeniul sănătății preocupați de interdisciplinaritatea în psihiatrie.

Organizat live în anii precedenți, evenimentul provoca atât un aflux important de turiști în orașul Galați cât și un interes important pentru educația medicală continuă, fiind cotat ca un eveniment excelent în domeniu, fapt ce a dus la continuarea tradiției și în vremuri mai puțin prietenoase interacțiunii umane directe.

Astfel, la cererea participanților din anii anteriori și cu sprijinul specialiștilor din cadrul  Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a fost pusă la dispoziție, încă de la ediția a 4-a, o platforma online pentru eveniment, oferind posibilitatea participării cu succes a specialiștilor din întreaga țară la toate sesiunile științifice prezentate, din confortul propriei case.

Prof. univ. dr. Anamaria Ciubară – medic primar psihiatru va coordona evenimentul alături de președinții de onoare ai Conferinței Galatia 2021:

•             Prof. univ. dr. Aurel Nechita – părintele Facultății de Medicină și Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;

•             Prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu – Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați; 

•             Prof. univ. dr. Michael Davidson, Șeful Departamentului de Psihiatrie al Centrului Medical Sheba şi profesor de psihiatrie la Școala de Medicină Sakler (SUA).

În ediția de anul acesta, ținând cont de contextul actual, comitetul științific propune pentru dezbateri specialiștilor și oamenilor de știință, o temă  provocatoare a momentului – „Adicțiile virtuale și interdisciplinaritatea în psihiatrie, în vremea pandemiei”.

Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, în calitate de președinte al manifestării știintifice declară că: „Una dintre prioritățile acestui eveniment este unirea reprezentanților celor doua domenii: psihiatrie – psihologie, în vederea realizării unui profil terapeutic personalizat pentru persoanele afectate de tulburări din sfera psiho-patologică”, conferința conținând în acest sens și o secțiune completă dedicată psihologilor clinicieni.

Specialiști recunoscuți pe plan național și internațional sunt invitați, în calitate de speakeri, oferind astfel, tuturor participanților, o perspectivă multidisciplinară, dar și o experiență interactivă, globală, autentică, pe parcursul celor 5 zile dedicate evenimentului.

Invitați de seamă precum prof. univ. dr. Michael Davidson – Israel, Președintele Societății Mondiale de Pediatrie – prof. dr. Enver Hasanoğlu, prof. univ. dr. Giangennaro Coppola – Italia, prof. univ. dr. Betul Ulukol – Turcia, prof. dr. Francesca Felicia Operto – Italia, Președintele Colegiului Psihologilor din România – prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, Președintele Asociației Psiwork Aurel Lefter, prof. univ. dr. Diana Iliescu-Bulgaru – directorul Institutului de Medicină Legală Iași, conf. dr. Iuliu Fulga, director Serviciul Medicină Legală Galați, Dr. Cristina Panisi – Italia, unul dintre cei mai renumiti experti ai Europei in tulburările de tip autist, sunt doar câteva dintre  personalitățile ce vor prezenta dezbateri și studii de ultimă oră din domeniu,  urmând ca programul definitiv să poată fi accesat pe pagina de web: https://lapsihiatru.ro/ precum și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Important de menționat este și faptul că participarea la Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2021” va conferi credite de formare profesională continuă celor prezenți online: medici, psihologi și farmaciști.

Un alt element specific manifestării este și faptul că cele mai bune lucrări scrise de participanți, evaluate de către comitetul științific, vor fi publicate în revista indexată WOS – Neuroscience, restul lucrărilor acceptate fiind publicate în ISI Proceedings.

Înscrierile la eveniment se fac online, accesând website-ul lapsihiatru.ro, iar organizatorii sprijină actul educativ  și prin permiterea accesului gratuit studenților de la facultățile de medicină, farmacie și psihologie, indiferent de orașul de studiu.

Astfel, născut la Galați, evenimentul GALATIA 2021 – și-a redefinit calibrul an de an, depășind granițele, pentru a crea și consolida adevărate repere în cercetare și a oferi experiențe marcante în evoluția medicală continuă, specialiștilor din domeniul sănătății din orice colt al lumii, printre participanții înscriși până în prezent aflându-se cetățeni din întreaga Europă dar și din S.U.A., Canada și Australia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.