Ghid complet Transurb al mijloacelor de transport în comun

7

Vrei să ştii tot despre noul sistem al mijloacelor de transport în comun din Galaţi? Consultă acest ghid complet Transurb pentru o călătorie optimă.

Articol actualizat pe 1.04.2021

Începând cu 1 aprilie 2021 societatea de transport public Transurb a decis modificarea anumitor trasee. De asemenea se va implementa un nou sistem de tarifare şi noi facilităţi, oferind gălățenilor mai multă flexibilitate în alegerea tipului de abonament potrivit.

Ce vei afla în acest ghid Transurb:

Care sunt noile preţuri Transurb?

Primăria municipiului Galați informează că gălățenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun și au abonamente ce expiră în perioada imediat următoare își pot reîncărca, anticipat, noile tipuri de abonamente la cabinele Transurb începând cu data de 29 martie 2021.

Recomandă pe această cale, pentru evitarea aglomerației, ca persoanele interesate să se prezinte în apropierea termenului de expirare a actualelor abonamente. Cele emise anterior cu termen de valabilitate ce trece de data de 1 aprilie vor fi în mod automat transformate în abonament ”PLUS NOMINAL 1” (călătorii cu durata de 60 de minute, nelimitate, timp de o lună). Abonamentele își păstrează termenul de valabilitate inițial (respectiv, până la data de expirare).

Primăria municipiului Galați a demarat o amplă campanie de informare privind noul sistem de tarifare și de abonamente. Astfel, în aceste zile sunt distribuite materiale informative în cutiile poștale, la cabinele Transurb, dar și direct către cetățeni în stații. Afișe informative sunt și în mijloacele de transport. De asemenea, campania se derulează și în mediul online pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galați.

Începând cu data de 1 aprilile, abonamentul pe toate liniile va fi similar celui cu călătoriile nelimitate din prezent și va costa tot 90 de lei. Abonamentul pe o linie care costă 50 de lei va fi înlocuit de cel de 45 de lei sau de 55 de lei, oferind gălățenilor mai multă flexibilitate în alegerea tipului de abonament potrivit.

Se vor putea face mai multe tipuri de abonamente, după cum urmează:

Nr. crt.Tip legitimatie de calatorieNumăr călătoriiValoareValabilitate legitimatie
 Bilet călătorie cu durată de 60 minute1260 de minute de la validare
 ABONAMENTEPlus Nominal 1nelimitat90 lei1 lună
 Plus Nominal 3nelimitat260 lei3 luni
 Plus Nominal 6nelimitat500 lei6 luni
 Basic 252545 lei1 lună
 Basic 454555 lei1 lună
 Basic 606095 lei2 luni
 Basic 135135155 lei3 luni
 Basic 270270300 lei6 luni
 Extra1019 lei3 luni

PLUS NOMINAL este abonamentul cu număr nelimitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (netransmisibil) ce poate fi încărcat doar pe card nominal.

BASIC este abonamentul cu număr limitat de călătorii în intervalul de valabilitate al abonamentului (transmisibil, dar în condițiile încărcării pe un card nenominal). Un abonament BASIC încărcat pe un card nominal este permis, dar își pierde caracterul de transmisibilitate, putând fi utilizat doar de titularul cardului.

Toate abonamentele includ card ce are și facilitate de portofel electronic reîncărcabil.

Noi tipuri de abonamente și gratuități în transportul public din Galaţi: Se va introduce biletul valabil pentru o durată de 60 minute ce va costa 2 lei.

Validarea unei călătorii va însemna că timp de 60 de minute se va putea folosi orice traseu, timp în care se pot schimba oricâte trasee sunt necesare. Abonamentul pe toate liniile va fi similar celui cu călătoriile nelimitate din prezent și va costa tot 90 de lei. Abonamentul pe o linie care costă 50 de lei, va fi înlocuit de cel de 45 de lei sau de 55 de lei, oferind gălățenilor mai multă flexibilitate în alegerea tipului de abonament potrivit.

Vezi şi: Noi tipuri de abonamente și gratuități în transportul public

Trasee Transurb înfiinţate sau modificate

Trasee noi:
 1. Traseul 40
  După 1 aprilie 2021: Bariera Traian – Limita mun. Galaţi (Metro)
 2. Traseul 41
  După 1 aprilie 2021: Dimitrie Cantemir –  M19

Punerea în funcțiune a noului mod de a taxa călătoria, la 60 de minute, precum și necesitatea optimizării rețelei de transport au făcut posibilă înființarea a două trasee, 40 și 41, care să unească două puncte de interes mai îndepărtate (limita municipiului Galați – Metro și Dimitrie Cantemir) de cele mai apropiate terminale ale municipiului de unde pleacă numeroase alte linii de transport cu conectivitate în toate punctele de interes.

Practic, călătorii din aceste zone vor beneficia la același cost ca și până acum de un transport la o frecvență de maximum 10, respectiv 6 minute.

Înființarea acestor două noi trasee a permis reducerea lungimii mai multor trasee care ajungeau în aceste zone, cu beneficii fie în ceea ce privește reducerea capacităților alocate, fie în creșterea frecvenței de circulație. Pentru ajungerea la destinația dorită, este permisă schimbarea a două mijloce de transport, lucru acceptat de normativele în vigoare, de bunele practici și, de altfel, des întâlnit în transportul local din toate orașele medii sau mari. Un traseu lung și dedicat nu este un traseu eficient ca frecvență și accesibilitate pentru călători.

Trasee modificate:
 1. Traseul 10
  Traseu actual : Dimitrie Cantemir – Damen
  După 1 aprilie 2021: Micro 19 – Micro 19 – Damen cu trecerea pe tur pe Bd Galati – Bd Dunarea – str. Incubatorului
 2. Traseul 12
  Traseu actual : Piaţa Centrală – Limita mun. Galaţi (Metro)
  După 1 aprilie 2021: Piața Centrală – Bariera Traian
 3. Traseul 17
  Traseu actual : Dimitrie Cantemir –  Limita mun. Galaţi (Metro)
  După 1 aprilie 2021: Micro 19 – Bariera Traian
 4. Traseul 27
  Traseu actual : Dimitrie Cantemir – Bariera Traian
  După 1 aprilie 2021: Micro 19 – Centru cu intrare din Domneasca pe Gării-Bălcescu
 5. Traseele 30 şi 31
  Traseu actual 30: Piața Centrală – Borcan
  Traseu actual 31: Micro 19 – Cartier Barboşi
  După 1 aprilie 2021: Micro 19 – Borcan/Cartier Barboşi trasee unificate alternativ
 6. Traseul 35
  Traseu actual : Piaţa Centrală –  Limita mun. Galaţi (Metro)
  După 1 aprilie 2021: Piața Centrală – Bariera Traian
 7. Traseul 38
  Traseu actual : Cartier Locuințe sociale Micro 17 – Micro 19
  După 1 aprilie 2021: Cartier Locuințe sociale Micro 17 – Micro 19, dar cu modificarea returului pe acelaşi traseu cu turul
 8. Traseul 102
  Traseu actual : Micro 19 – Parc CFR
  După 1 aprilie 2021: Micro 19 – Bariera Traian
 9. Traseul 104
  Traseu actual : Ţiglina III – Parc CFR
  După 1 aprilie 2021: Ţiglina III – Bariera Traian

a)         Traseele 10, 12, 17, 27 și 35 au fost scurtate la unul sau ambele capete, dar suplinite de înființarea celor două trasee, 40 și 41. Călătorii acestor trasee le vor găsi cu o frecvență ușor îmbunătățită, iar conectivitatea cu traseele 40 și 41 va fi una foarte bună datorită frecvenței de 10 și 6 minute ale acestora din urmă;

b)         Traseele 30 și 31 își vor păstra itinerariul, dar pentru creșterea eficienței ele se vor uni, păstrând numere diferite, dar mutând ponderea curselor spre Cartierul Barboși, mult mai solicitate, în paralel cu reducerea curselor spre zona Tirighina, la cursele esențiale, dar suficiente pentru nevoia de mobilitate din această zonă;

c)         Traseul 38, relativ nou în graficul de transport, va suferi o modificare firească și solicitată de destinatarii săi, respectiv va avea returul pe aceleași străzi cu turul, câștigând în acest fel și la retur obiectivele de interes ale turului și creând astfel premisele câștigării și mai multor călători.

d)         Traseele 102 si 104, trasee dedicate troleelor, vor fi prelungite de la Parcul CFR până la Bariera Traian ca urmare a prelungirii și amenajării liniei de contact în acest terminal, creând astfel premisele ajungerii cu aceste 2 trasee într-un punct de interes mult mai solicitat de călători decât Parcul CFR.

Restul traseelor rămân nemodificate.

Ce poţi să găseşti pe transportgalati şi info.transportgalati?

Cum încarci cardul de călătorie?
Cum vezi istoric tranzacţii?
Cum utilizezi automatul de încărcare a cardurilor de călătorie?
Cum funcţionează şi ce oferă site-ul info.transportgalati?
Harta traseelor

Puteţi urmări în timp real traseul autobuzului sau a troleibuzului, linia şi ora sosirii în fiecare staţie.

Staţii aferente fiecărei linii

Aici veţi găsi lista tuturor liniilor de autobuz şi troleibuz cu traseul şi staţiile aferente.

Planificator de călătorii

În meniul „Travel Planner” puteţi selecta staţia de pornire, destinaţia şi ora de plecare. Vă va rezulta ruta şi timpul de sosire al liniilor de autobuz sau troleibuz pe care puteţi să le folosiţi pentru a ajunge unde doriţi. De asemenea oriunde vă aflaţi în Galaţi veţi putea afla unde găsiţi cea mai apropiată staţie şi ce linie trebuie să luaţi până la destinaţie.

Lista staţiilor de autobuz şi troleibuz

În această pagină puteţi vizualiza staţiile în funcţie de ce vă interesează: liniile aferente sau timpul sosirii în staţie.

Cum instalezi şi utilizezi aplicaţia Transport Galaţi?

Ştiai că poţi să-şi instalezi aplicaţia Transport Galaţi?
Cu ajutorul ei poţi cumpăra, activa şi valida bilete, poţi urmări istoricul tranzacţiilor şi detaliile călătoriei.
Momentan aplicaţia este valabilă doar pentru sistemul de operare Android.

Care sunt cerinţele de sistem pentru instalarea aplicaţiei?

Caută pe Google Play aplicaţia Transport Galaţi şi instaleaz-o! Pentru a-ţi înregistra un cont ai nevoie de o adresă de email validă, număr de telefon, CNP, numărul cardului de călătorie (se află în colţul din dreapta sus). De asemenea trebuie să completezi câmpurile: nume, prenume, parolă şi să selectezi tipul de reducere dacă există.
Ultimul pas: Acceptă termenii şi condiţiile aplicaţiei.

După ce contul a fost creat, vei primi un cod de confirmare pe adresa de email (verifică şi folderul spam).

Cum poţi cumpăra un bilet?

Din meniul aplicaţiei selectează opţiunea „cumpără bilete”. Există două modalităţi de a cumpăra bilet:

 1. Cumpără bilete
  După ce ai selectat tipul de bilet, numărul de bilete şi tipul de reducere vei fi redirecţionat către pagina de plată a procesatorului de plăţi.
 2. Scanează biletul QR
  Scanează codul QR afişat în staţia de autobuz sau în interiorul autobuzului. După scanare vei fi redirecţionat către pagina „cumpără bilete” cu tipul de bilet corespunzător selectat. Introdu numărul de bilete şi selectează tipul de reducere şi vei fi redirecţionat către pagina de plată a procesatorului de plăţi.
Cum activezi un bilet?

Din meniul aplicaţiei selectează opţiunea „biletele mele” apoi „activează biletele”. Selectează tipul de bilet dorit şi introdu numărul de bilete de activat. Apasă pe butonul „activează” apoi vei fi redirecţionat către pagina de bilete active, unde vei găsi biletul activat.

Cum vezi lista de bilete active?

Lista de bilete active poate fi vizualizată atât din fereatra „acasă”, secţiunea „accesare rapidă”, cât şi din meniul lateral al aplicaţiei accesând „biletele mele” apoi „bilete active”.

Cum validezi un bilet?

După activarea unui bilet, se generează un cod QR care poate fi vizualizat în lista de bilete active. Codul QR afşat pe ecranul dispozitivului mobil trebuie validat la cititorul din interiorul mijlocului de transport în comun.

Cum vezi lista de tranzacţii?

Din meniul aplicaţiei, se accesează „istoric”, apoi „tranzacţii”. Din ecranul „istoric tranzacţii” poţi alege două domenii de aplicabilitate: „bilete” sau „carduri”. În cazul tranzacţiilor de bilete aplicaţia va afişa lista cu toate achiziţiile de bilete de la deschiderea contului până în prezent. În plus se pot aplica diverse fltre de căutare pentru o mai uşoară navigare în lista de bilete cumpărate.

Dacă alegeţi vizualizarea tranzacţiilor cu carduri, aplicaţia va afişa lista tuturor tranzacţiilor cu carduri prin preluarea informaţiilor de la aplicaţia SKAYO-CARDURI.

Alege traseul şi planifică-ţi călătoria cu info transport din meniul aplicaţiei.

Din meniul info transport poţi accesa harta traseelor, liniile, lista staţiilor şi îţi poţi planifica cursa.

Proceduri

TITLURI DE CĂLĂTORIE:
BILETUL QR CODE

TIPĂRIT
Poate fi procurat de la cele 25 de cabine Transurb şi de la automatele de vânzare instalate în majoritatea staţiilor de transport.

ELECTRONIC
Poate fi procurat pe telefonul mobil, din aplicaţia Transport Galaţi disponibilă pe
Google Play şi Apple Store.

CARDUL

Cardurile pot fi nominale sau nenominale. În ambele variante, cardurile pot fi procurate doar de la cabinele Transurb şi sunt reîncarcabile.

GHIDUL UTILIZĂRII TITLURILOR DE CĂLĂTORIE
BILETUL QR CODE TIPARIT
 • La urcarea în mijlocul de transport este obligatorie scanarea la validatoare pentru activarea călătoriei pentru o durată de 60 de minute.
 • Dacă în acest interval de 60 de minute se schimbă mijlocul de transport e necesară o nouă validare.
 • Este permisă începerea unei călătorii oricând în interiorul timpului de valabilitate, fiind permisă finalizarea acesteia după expirarea timpului.

BILETUL QR CODE ELECTRONIC
 • La urcarea în mijlocul de transport este obligatorie mai întâi activarea şi apoi scanarea la validatoare pentru activarea călătoriei cu durata de 60 de minute. Timpul de 60 de minute curge de la activarea biletului electronic.
 • Este permisă schimbarea mijlocului de transport în cadrul celor 60 de minute, fiind necesară o nouă scanare la urcarea în alt vehicul.
 • După expirarea celor 60 de minute, călătoria rămâne valabilă până la coborârea din mijlocul de transport.

CARDUL NOMINAL SAU NENOMINAL
 • La urcarea în mijlocul de transport este obligatorie validarea cardului pentru activarea călătoriei pentru o durată de 60 de minute.
 • Dacă în acest interval de 60 de minute se schimbă mijlocul de transport e necesară o nouă validare.
 • Este permisă începerea unei călătorii oricând în interiorul timpului de valabilitate, fiind permisă finalizarea acesteia după expirarea timpului.

INFORMAŢII UTILE

La urcarea în orice mijloc de transport în comun validarea titlului de călătorie (portofel electronic, abonament, bilet) este obligatorie!

VALIDAREA CARDULUI.

Apropiaţi cardul de validator şi menţineţi câteva secunde. Validatorul va emite un semnal sonor scurt. La final va apărea pe ecranul validatorului mesajul „Călătorie plăcută!”.

VALIDAREA MULTIPLĂ.

Dacă o persoană doreşte utilizarea pentru mai mulţi călători a cardului propriu, pe care sunt încărcate atât un abonament cât şi un portofel electronic sau extra călătorii, va fi folosită opţiunea de validare multiplă de la validatoare. Procedura se repetă ori de câte ori se schimbă mijlocul de transport în interiorul intervalului de 60 de minute. Atingeţi simbolul info “+” şi apropiaţi cardul de zona de validare în maxim 3 secunde.

VALIDAREA BILETULUI.

Pentru validarea biletului QR code, tipărit sau electronic, activat în aplicaţia mobilă, se apasă butonul ”Bilet”. Ulterior, va fi scanat QR code-ul de pe bilet la 5-10 cm mai jos de zona de scanare, în zona unde scrie ”SCANAŢI BILETUL”. După scanare va apărea pe ecranul validatorului mesajul ”Călătorie placută” şi timpul rămas aferent călătoriei.

ÎNCĂRCAREA/REÎNCĂRCAREA CARDURILOR.

Încărcarea iniţială se face la achiziţionarea primului plan tarifar numai de la cabinele Transurb. Reîncărcarea ulterioară cu acelaşi plan tarifar se poate face la cabinele Transurb, la aparatele de vânzare sau on-line, prin aplicaţia Transport Galati şi site-ul www.transportGalati.ro.

Reîncarcarea se poate efectua oricând, dar cu intrare în vigoare după expirarea celui în vigoare. Încărcarea unui nou plan tarifar pe card, diferit de cel iniţial, se va putea face doar la cabinele Transurb oricând, cu intrare în vigoare imediat cu data dorită.

CĂLĂTOREŞTE RESPONSABIL!
Sprijină modernizarea transportului local plătindu-ţi călătoria prin validare. Validarea se face contactless.
VALIDAREA ESTE OBLIGATORIE!

Aceste informaţii sunt furnizate de Primăria Galaţi şi serviciul public Transurb.

Ce părere ai despre acest ghid Transurb? Este util? Dacă ai nelămuriri lasă-ne un comentariu!

Vrei să aflii ultimile noutăţi? Iată cele mai citite articole Explore:

Vrei să fii la curent mereu cu cele mai noi informaţii din oraşul tău? Abonează-te la newsletter!

7 COMENTARII

 1. Apropo in legatura cu 30 si 31ce inseamna trasee unificate alternativ? E acelasi lucru cum e M5 in ucuresti care face pendula cand la Raul Doamnei cand la Valea Ialomitei? Autobuzul va face pendula cand la Borcan cand la Barbosi?

 2. Apropo in legatura cu 30 si 31 ce inseamna trasee unificate alternativ? E acelasi lucru cum e M5 in Bucuresti care face pendula cand la Raul Doamnei cand la Valea Ialomitei? Autobuzul va face pendula cand la Borcan cand la Barbosi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.