Grădina Zoologică Galaţi – regulament de vizitare şi program

Grădina Zoologică Galaţi – regulament de vizitare şi program

713
0
DISTRIBUIȚI
Grădina Zoologică Galaţi - regulament de vizitare şi program

Grădina Zoologică Galaţi este situată în Pădurea Gârboavele, în comuna Tulucești, la 17 km NV de municipiul Galaţi. Pe cca. 14 ha, grădina zoologică adăposteşte o colecţie variată de specii de animale, în special mamifere şi păsări, dintr-o multitudine de regiuni geografice ale lumii (Europa, Asia şi Africa): lei, tigri siberieni, urşi bruni, lupi, cerbi carpatini şi lopătari, mistreţi, dar şi specii ornamentale de găini, fazani şi păuni. Pentru a fi în conformitate cu noile prevederi legale privind conservarea biodiversităţii au fost luate o serie de măsuri deosebit de importante privind reabilitarea şi modernizarea spaţiilor de expunere a majorităţii animalelor. Obiectivele Grădinii Zoologice Gârboavele sunt de conservare a faunei sălbatice, de îmbogăţire a colecţiei proprii, dar şi de educaţie a publicului vizitator pentru a-i schimba viziunea despre animalul sălbatic.

IMPORTANT PENTRU VIZITATORI:

1. PROGRAM VIZITARE: Grădina Zoologică Galați vă aşteaptă de miercuri până duminică, între orele 09:00 şi 17:00. Ultimul vizitator are acces cu cel puțin 30 minute înainte de ora de închidere. În zilele de luni și marți, grădina zoologică este închisă. În cazul unor evenimente speciale în care accesul publicului este permis şi în zilele de luni sau marți, acest fapt va fi anunţat din timp.

2. PREŢUL BILETELOR este de 6 lei pentru adulţi şi de 1,5 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari. Copiii cu vârsta între 0-5 ani și persoanele cu dizabilități (împreună cu maxim 1 însoțitor) beneficiază de intrare gratuită. ATENŢIE: pentru a beneficia de bilete la preţ redus, elevii şi studenţii trebuie să prezinte la intrare carnetul de elev, respectiv legitimaţia de student!

3. INTRAREA în Grădina Zoologică Galați CU ANIMALE DE COMPANIE, indiferent de specia, talia, vârsta şi temperamentul acestora, NU ESTE PERMISĂ.

4. INTRAREA în Zoo Galați cu trotinete, biciclete, triciclete (cu şi fără pedale), patine cu rotile, role, skateboarduri, hoverboarduri şi orice alte mijloace de locomoţie de acest gen este STRICT INTERZISĂ. Această măsură este necesară pentru siguranţa utilizatorilor acestor mijloace de locomoţie şi pentru siguranţa celorlalţi vizitatori. SINGURELE EXCEPŢII ADMISE sunt cărucioarele pentru copii şi fotoliile rulante utilizate de persoane cu dizabilităţi.

5. HRĂNIREA ANIMALELOR din colecţia Grădinii Zoologice Galați cu orice tip de produse alimentare – inclusiv pâine, iarbă, frunze sau alte produse percepute ca inofensive sau chiar benefice pentru animale – ESTE STRICT INTERZISĂ!

6. PROVOCAREA, iritarea sau stimularea animalelor – prin metode ce includ aruncarea de obiecte în interiorul adăposturilor, lovirea animalelor cu beţe, pietre etc., lovirea gardurilor, zgomote puternice etc. – ESTE STRICT INTERZISĂ!

7. Din respect pentru ceilalţi vizitatori, vă rugăm să păstraţi curăţenia! Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că nu sunteţi singurii care utilizează băncile, aleile de vizitare şi toaletele publice!

8. Pentru orice alte INFORMAŢII SUPLIMENTARE, vă rugăm să sunaţi la numărul de telefon 0236 411898 de luni până vineri, între orele 08:30 şi 16:00, sau să ne contactați la e-mail: contact@cmsngl.ro.

Citeşte şi  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi Observatorul Astronomic – tarife şi program

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.