Ştiai că gustul final al cafelei este determinat de 7 principali factori?

Ştiai că gustul final al cafelei este determinat de 7 principali factori?

49
0
DISTRIBUIȚI
Ştiai că gustul final al cafelei este determinat de 7 principali factori?

1# Varietatea. Din zeci de specii de cafea, toate originare din Ethiopia, cea mai dezvoltată și cultivată este arabica. Este regăsită în mii de varietăți, atât cultivată cât și crescând salbatic în păduri, însă doar câteva zeci de varietăți au părăsit regiunea fiind cultivate în insula Java.

2# Terroir – reprezintă influența locului unde este crescută. Elementele principale ce determină gustul cafelei sunt: altitudine, climat, tipul solului și microbiologia solului.

3# Practicile agricole. Totul, de la utilizarea substanțelor chimice la plantare și regimul de tăiere, va afecta, în cele din urmă, natura culturii. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, cireșele trebuie să fie culese de mână, de muncitori care sunt instruiți să acorde atenție la maturitatea fructelor pe care le recoltează.

4# Procesarea. Înainte de transportare și prăjire, cafeaua trebuie să fie uscată. Uscarea se realizează prin 3 metode principale: “Natural/uscat” este metoda tradițională africană de procesare a cafelei. Prin această metodă cafeaua este de fapt uscată în timp ce se află încă în fructe. “Spălare” – un stil mai modern de prelucrare care implică fermentarea fermă a cireșelor de cafea și apoi îndepărtarea semințelor de pe fructe . “Honey” – În termeni foarte simpli, cafeaua se usucă, dar nu întregul strat exterior al cireșei de cafea este îndepărtat.

5# Profilul de prăjire. Prăjitorul trebuie să regleze variabile cum ar fi timpul de prăjire, rata de creștere, temperatura de încărcare, viteza tamburului, debitul de aer și viteza de răcire, în timp ce răspunde la date cum ar fi jurnalele de temperatură, primul și al doilea moment de pocnire.

6# Amestecul – poate fi o meserie maestru în sine. În cel mai bun caz, un amestec poate fi o experiență de gust unică, a cărui aromă este mai mult decât o sumă a componentele sale.

7# Prepararea. Nu în ultimul rând, băutura este etapa finală care poate avea o influență importantă asupra aromelor din cafea. Cele mai importante variabile sunt rația apă-cafea, granulația și uniformitatea acesteia, timpul de extracție și temperatura apei.

Dacă ți-am făcut poftă de o cafea bună vino la Rasta Barista, pe str. Traian nr. 52, în apropierea Pieței Centrale sau urmăreşte-ne pe pagina de facebook: Rasta Barista.

Vezi şi articolul: Una bună, 9 așa și-așa: Fuel Coffee

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.