Hai la inaugurarea lui PETișor și reciclează plasticul!

0

Dacă v-ați plimbat pe faleza inferioară din Galați zilele acestea și ați observat un pește-container, atunci l-ați zărit pe PETișor!

Creat de Grow Up Galați și parte din proiectul Cu Apele Curate, inițiat de Asociația Mai Mult Verde și Lidl România, PETișor este un pește simpatic care ”înghite” tot plasticul neîntrebuințabil. Cu prilejul Zilei Dunării, sărbătorită în fiecare an pe 29 iunie, sunteți invitați să-l întâlniți și să-l ”hrăniți” cu cât mai mult plastic care nu vă mai trebuie.

Duminică, 28 iunie, vis-a-vis de parcul pentru copii, între orele 10.00 și 12.00, aruncați un PET sau alt deșeu de plastic în el, pentru a-i întări rolul atât de util. Primii 50 de trecători care “înscriu” la coșul uriaș, PETișor, vor primi câte o sticlă de băut reutilizabilă.

Această structură “trash art” are rolul de a trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care plasticul îl are asupra vieții subacvatice, implicit și asupra noastră și ne arată cum putem contribui prin a reduce cantitatea de plastic de pe faleză.

Peștele ilustrează concret ceea ce se întâmplă cu plasticul care ajunge în apă: el este înghițit de pești, însă singurul pește care ar trebui să înghită plastic este doar acesta!

Acest eveniment încurajează distanțarea fizică, având în vedere contextul actual. Vă rugăm să vă asigurați măsurile necesare de protecție.

Te-ar putea interesa și: De ce unele persoane atrag țânțarii mai mult decât celelalte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.