Hai la teatru în weekend! Teatrul Dramatic “Fani Tardini Galaţi”

0

Teatrul Dramatic “Fani Tardini” din Galaţi îi invită pe gălăţeni la spectacolului “Fat Pig”, de Neil LaBute, în regia Laurei Moldovan. Piesa va fi pusa în scenă atât vineri, 3 februarie, cât şi sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.00 în Sala Studio a Teatrului Dramatic. Din distribuţie fac parte actorii Oana Mogoş, Ciprian Braşoveanu, Flavia Călin şi Vlad Volf.

fat pig fani tardini galati

 

 

Duminica 5 februarie, de la ora 18.00 Sala Mare a Teatrului Dramatic va fi pusă în scenă piesa ”Butoiul cu pulbere” de Dejan Dekovski, unul dintre cei mai jucaţi dramaturgi din zona Balcanilor. Născut la Skopje, în 1969, Dejan Dukovski este unul dintre cei mai importanţi dramaturgi contemporani din Republica Macedonia.
„Butoiul cu pulbere” surprinde o umanitate cinică, alienată, animată de o violenţă fără sens şi care se exprimă printr-un limbaj frust, brutal. Nimic nu pare să justifice nebunia personajelor. Se bănuieşte doar drama fiecăruia, suferinţa căreia nu i-a găsit nimeni leac şi care se revarsă în exterior sub forma furiei pe care neputinţa o face să atingă dimensiuni cataclismice. E o lume fără speranţă, în care distrugerile sunt iremediabile, de unde şi cinismul personajelor şi umorul negru. Sunt atinse cu abilitate marile frământări şi totodată frustrările unui popor întreg. Dorinţa de a fugi din propria ţară îşi poate găsi împlinirea în gustul amar al pierderii partenerului de suferinţă. Gândul la sărmăluţele de post – vinerea – şi la cele cu carne – sâmbăta – şi dorul de iubita părăsită fără niciun cuvânt duc la nostalgia după liniştea de acasă. Se pare că tot acolo e mai bine!
Din distribuţie fac parte: Gheorghe V. Gheorghe, Lucian Pînzaru, Vlad Vasiliu, Svetlana Friptu, Ştefan Forir, Flavia Călin, Ciprian Braşoveanu, Florin Toma, Oana Preda Gheorghe, Răzvan Clopoţel, Vlad Ajder, Vlad Volf. Scenografiaeste semantă de Irina Chirilă.

butoiul cu pulbere fani tardini galati

Mai multe detalii aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.