Crăciunul – îndemnul subtil către reconectarea cu tine

0
Crăciunul - îndemnul subtil către reconectarea cu tine

Dragă OM,

Astăzi în zi de sărbătoare încep prin a-ți ura ca, pentru aceste zile magice pe care le trăiești, să simți natural și autentic, bucuria și recunoștinta pentru darurile din viața ta! Și când spun daruri, mă refer la tot ceea ce te aduce mai aproape de sufletul tău, acele daruri divine pe care le putem accesa fiecare dintre noi: acceptare, recunoștință, bucurie, celebrarea vieții!

Vin către tine astăzi, cu un alt tip de articol, scris pentru a te duce în locul interior al tău, acel loc care simte emoție, numit suflet. Acum și aici, aș vrea să te invit, pentru câteva momente, către introspecție și către a reflecta ce simbolizează pentru tine Crăciunul? De mulți ani, tot observ pilotul automat în care ne-am obișnuit să trăim, acela în care Sărbătoarea Crăciunului e despre: porc, sarmale, mâncare multă și în care multe persoane “se forțează” că așa trebuie sa fie mai darnici, mai buni, mai veseli! Însă, acest consumerism exagerat reprezintă întocmai antiteza Crăciunului cu tot ceea ce înseamnă simbolic acesta.

Pentru mine, nașterea lui Isus reprezintă nașterea scânteii divine pentru fiecare dintre noi și e perioada în care reflectez asupra tuturor stărilor prin care am trecut pe parcursul întregului an, astfel încât, să pot merge mai departe cu sufletul mai curat, mai deschis, mai natural! Te invit ca în această perioadă, dacă tot avem posibilitatea, să acordăm atenție și corpului emoțional!

Așa că,

Dragă OM, de Crăciun îți doresc să ieși din acest automatism în care “trebuie” să fii altul sau altfel decât cel/cea care ești, să îți deschizi uşa sufletului și să vezi ce găsești acolo:

Dacă ai găsit bunătate, dărnicie, evlavie… observă-te și verifică dacă aceste stări le ai pe parcursul întregului an, sau ți le “pui ca o mască” în aceste zile…

Acceptă-te așa cum ești și acceptă-i și pe ceilalți așa cum sunt!

Te invit să renaști, transformând ceea ce ai de transformat și să devii tu!

Să deschizi poarta sufletului și copilului tău interior!

Zile senine, pline de trăiri autentice, să ai!!!

Îți mulțumesc că exiști! Și mulțumesc că fiecare om pe care îl întâlnesc, oglindește în mine o anumită stare care mă apropie și mai mult de “cine sunt eu”. Este perioada cea mai potrivită în care să vezi cine eşti tu…

Petra Iorga, Facilitator Constelații Familiale
Facebook: Părinți conștienți, copii echilibrați

Vezi şi articolul: Cine sunt eu în familia mea – Workshop Constelații Familiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.