Inhalosedarea cu protoxid de azot pentru copii și adulți

0
98
Inhalosedarea cu protoxid de azot pentru copii și adulți

Ce este protoxidul de azot?

Inhalosedarea cu protoxid de azot (nitrous sedation sau “funny gas”) reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de sedare conștientă, ce induce atât copilului cât și adultului o stare de relaxare și cooperare, dar care permite păstrarea căilor respiratorii deschise și menținerea stării de conștiență a pacientului, precum și toate reflexele nealterate, copilul putând comunica ușor cu cei din jurul său.

Folosirea protoxidului de azot în combinație cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimți nicio senzație de teamă. După terminarea tratamentului, medicul întrerupe administrarea protoxidului de azot și administrează pacientului pentru un interval de câteva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a substanţei inhalate.

In SUA inhalosedarea cu protoxid de azot este folosită cu succes în medicina dentară încă din prima jumătate a secolului XX, iar în prezent aproape 90% din tratamentele realizate de către medicii americani se desfășoară sub inhalosedare. Vizita la medicul stomatolog nu mai reprezintă un stres pentru copii și implicit pentru părinți.

La CB DENTAL beneficiați de tehnica revoluţionară a inhalosedării cu protoxid de azot care presupune parcurgerea următorilor paşi:

  1. calmarea pacientului prin inhalarea unui amestec de protoxid de azot și oxigen (gaz folosit în operaţiunile stomatologice in Statele Unite şi în ţările vest-europene)
  2. efectuarea tratamentului stomatologic fără durere operatorie
  3. dispariţia oricărui disconfort fizic creat de aplicarea anesteziei locale clasice

Bineînţeles, cei mai bucuroşi de noul sistem de tratament sunt copiii, a căror spaimă faţă de medicul dentist dispare prin eliminarea senzaţiei neplăcute din timpul intervenţiilor clasice. Beneficiile sedării cu protoxid de azot se regăsesc și în tratamentul adulților anxioși, aceștia putând beneficia cu succes de un tratament dentar fără teamă și în condiții optime de cooperare.

CARE SUNT AVANTAJELE PROTOXIDULUI DE AZOT?

  1. Acționează rapid. După doar câteva minute de la administrare, stresul va fi transformat într-o stare de relaxare și euforie.
  2. Nivelul sedării poate fi controlat, în funcție de nivelul optim al relaxării.
  3. Timpul de recuperare este scurt: în decursul a 3-5 minute după întreruperea administrării (100% O2flush) efectele dispar cu desăvârșire din organism.
  4. De fapt, Protoxidul de azot este singura modalitate de sedare care nu are efecte pe termen lung ca să afecteze capacitatea de a conduce. Spre deosebire de alte metode de sedare pacientul nu are nici un fel de reacții adverse, va avea o stare de bine și își va putea continua activitățile zilnice.

CB DENTAL, prin echipa de medici, recomandă realizarea sub inhalosedare a tratamentelor stomatologice pentru copii, pentru a le asigura liniștea și siguranța pe tot parcursul intervenției. Inhalosedarea ajută la ridicarea nivelului de cooperare a copilului pe toată durata tratamentului stomatologic, reducând anxietatea și disconfortul asociat acestuia.
In clinica CB DENTAL toate intervenţiile care necesită metode speciale de sedare sunt monitorizate permanent de către un medic.

Parintele detine un rol cheie în desfășurarea tratamentului stomatologic în condiții optime. Copiii sunt foarte perceptivi la anxietatea părinților, lucru ce le poate amplifica teama de stomatolog. Ei tolerează mult mai bine o intervenție dentară atunci când părinții au o înțelegere optimă a actului terapeutic sub inhalosedare și îi pregătesc pe micuții pacienți în acest sens, explicându-le că este suficient să se așeze pe scaun pentru a li se aplica masca de inhalosedare.

De aceea, este recomandat ca părintele, la primul consult, să discute cu medicul înainte de realizarea tratamentului dentar, să îi adreseze toate întrebările care îl preocupă, pentru a asigura reușita maximă a intervenției. Cu cât sunteți mai încrezător, cu atât mai mult va fi și copilul dumneavoastră!

La Clinica Stomatologică CB Dental Dr. Cătălina Budei beneficiați de o întreagă gamă de tratamente dentare moderne, incluzând tratamentul parodontozei cu laser, cât și albirea dinților cu laser.
Te poți programa în Galați, pe strada Nae Leonard, nr. 19, bl. C15 sau la telefon: 0741 550 673,
Program: luni-vineri 9:00-20:00
Sâmbătă 9.30 – 14.00 (pe bază de programare)

Știai că poți face tratament de albire dentară profesională în maxim o oră?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.