Intrarea liberă, de Ziua Muzeelor, la Grădina Botanică, Acvariu, Muzeu, Planetariu, Grădina...

Intrarea liberă, de Ziua Muzeelor, la Grădina Botanică, Acvariu, Muzeu, Planetariu, Grădina Zoologică

87
0
DISTRIBUIȚI
Intrarea liberă, de Ziua Muzeelor, la Grădina Botanică, Acvariu, Planetariu și Grădina Zoo

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi sărbătoreşte, alături de muzeele din lumea întreagă, la 18 mai 2019, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) în anul 1977. Astfel, în acestă zi specială, intrarea în cadrul secțiilor de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi (inclusiv Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele) va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00–18.00.

Vizitatorii vor putea vedea următoarele expoziţii deschise la muzeu: “Pe culmile Carpaților”, “Cochilii, nestemate ale mării”, “Locuitori ai oceanelor ” şi „Pasagerele de odinioară”. Bineînţeles, Acvariul îi aşteaptă pe gălăţeni să redescopere minunata lume a peştilor prin intermediul expoziţiilor permanente „Ihtiofauna bazinului hidrografic al cursului inferior al Dunării”, „Ihtiofauna recifelor de corali” şi „Ihtiofauna dulcicolă tropicală”. Deasemenea, publicul este așteptat și la Planetariu pentru a urmări proiecţii spectaculoase din domeniul astronomiei. În Grădina Botanică iubitorii de natură se pot relaxa într-un cadru plăcut şi liniştit.

Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume. Tema aleasă de ICOM pentru Ziua Internațională a Muzeelor 2019 este „Muzeele ca centre culturale – viitorul tradiţiilor”, scopul fiind sublinierea faptului că rolul muzeelor în societate este în schimbare. În acest context, muzeele trebuie să se reinventeze pentru a fi mai interactive, orientate către cerinţele comunităţii, flexibile şi adaptabile. În timp ce acestea îşi îndeplinesc misiunea primară a lor – colectare, conservare, comunicare, cercetare şi realizarea de expoziţii – muzeele trebuie să devină centre culturale identificând noi modalități de a-și onora colecțiile, istoriile și moștenirile.

Programul de vizitare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi pentru Ziua Internaţională a Muzeelor din data de 18 mai 2019 este în intervalul orar 10.00–18.00. Gratuitatea se aplică doar pentru expoziţiile proprii ale muzeului (Grădina Botanică, Acvariu, Muzeu, Planetariu, Grădina Zoologică).

Citește și articolul: Noaptea Muzeelor cu demonstrații de cusut, meșteșugărit și șezătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.