„Între Chin și Amin” – Proiecție specială în prezența regizorului

0
GIVEAWAY! Câștigă 5 bilete

Marți, 25 februarie, ora 19:00 ești invitat la filmul „Între Chin și Amin”, regizat de Toma Enache, la Cinema Prof Ioan Manole(Casa de Cultură a Sindicatelor Galați).

„Un film despre credință, suferință, iubire și iertare.
Un film despre viața trăită cu trupul în iad și sufletul în rai.
Un film, poem dramatic, odă tulburătoare închinată sfinților închisorilor comuniste și în mod special celor care au trăit ororile „Experimentului Pitești”
Un film, duș rece, care să spele, să trezească și să lumineze conștiințe.
Un film bandaj pe rănile încă vii ale unei nații. ” (Vali Pena, actrita)

„Un film despre întâmplări din care nu mai poți face poezie, pentru că deja realitatea e Poezie, tragică, cutremurătoare, dar cu acele irumperi de rai ce dau fiorul credinței neclintite. Scenariul, regia, interpretarea actorilor, imaginea, sunetul, decorurile sunt la nivelul capodoperelor cinematografice. Veniți în sălile de cinema să vedeți acest film cutremurător de frumos, să ne recăpătăm memoria, luând lumină din torța martiriului!” (Florin Caragiu, scriitor)

„Ce fel de urme ar putea lăsa acest film în sufletele voastre? Nu știu. Pe mine m-a îndreptat spre scaunul de spovedanie.
Cu ani în urmă, când a apărut filmul rusesc «Ostrovul», am scris un articol, intitulat «Ostrovul sau întoarcerea filmului risipitor», prin care arătam că spectatorii acestui film au făcut un pelerinaj într-un cinematograf. Cred că acum aș putea spune un lucru asemănător despre spectatorii filmului «Între chin și Amin»: ei merg la un pelerinaj la închisoarea Pitești.” (teolog, scriitor Danion Vasile)

„Toma Enache a făcut un film dur și trezitor. Un film necesar, despre „Experimentul Pitești”. (Ana Barton- scriitoare)

Te-ar putea interesa și Trupa Holograf va concerta în Galați, în cadrul turneului său Classic Rock

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.