Joie de Livres | Club de carte – ediṭia #12 – la...

Joie de Livres | Club de carte – ediṭia #12 – la Librăria Donaris

24
0
DISTRIBUIȚI
Joie de Livres|Club de carte - Ediṭia #12

În ultima joi a lunii, la orele 18:30, la Joie de Livres | Club de carte se va discuta despre cărṭile pe care le iubim ṣi să punem cap la cap bucăṭile de suflet pe care le silabisim printre rânduri. Pentru că fiecare poveste este altfel cu fiecare cititor în parte. Unde? La Librăria Donaris, pe Strada Nicolae Bălcescu, numărul 26, Galaţi.

În cartea lunii aprilie, “Aviatorul”, de Evgheni Vodolazkin, autorul face un experiment al reconstiuirii vieții personajului principal. Și îl replămădește din sunete, din necuvinte, din semnificații.

Atunci când încerci să recompui trecutul unei persoane, chiar și în vremurile noastre în care rețelele de socializare păstrează urma fiecărei zile în mii de poze, datele și cifrele o descriu, dar doar parțial.

Sunt mulți cei care au studiat la un anumit liceu, care au locuit pe o stradă, care au participat la un eveniment public, niciuna din aceste referințe nu ne va spune adevărul despre o persoană. Ce ne face să fim unici? Ce ne face de neînlocuit? Emoția, ceea ce am simițit, spune Vodolazkin, “istoria gândurilor, senzațiilor.”

“Pe mine mă interesează viața de toate zilele în detaliile ei mărunte, lucrurile care pentru contemporani par de la sine înțelese și nedemne de atenție. Care însoțesc toate evenimentele, iar pe urmă dispar fără să le fi descris cineva – ca și cum totul s-ar fi petrecut în vid.”

Citește și articolul: GIVEAWAY! Câștigă cartea “Incredibilii 2”, oferită de Librăria Donaris

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.