Locuri pe care trebuie să le vizitezi, la doi pași de Brăila

0

Județul Brăila se bucură de locuri frumoase, peisaje spectaculoase, minuni ale naturii, toate la doi pași de orașul Brăila un vechi port important la Dunăre, așezat într-un cadru bincuvântat de frumusețea liniștitoare a fluviului Dunărea ce străbate orașul. O multitudine de locuri frumoase în Brăila poți vizita, nefiind nevoit să pleci prea departe de casă. La doi pași de Brăila poți descoperi: Stațiunea balneară și Mănăstirea Lacu Sărat, Insula Mică a Brăilei, Mănăstirea Măxineni, Pădurea Viișoara, Herghelia Rușețu, Lacul Iacobdeal, Observatorul Astronomic de la Luncavita, Casa memorială Panait Cerna. Îți vom prezenta mai jos locuri minunate, care se află la doi pași de Brăila și pe care trebuie să le vizitezi.

Noul pod peste Dunăre de la Brăila

Al treilea cel mai mare pod din Europa – Podul suspendat peste Dunăre, supranumit „Golden Gate” de Brăila, leagă Tulcea și Brăila și are o lungime de 2 kilometri, dintre care jumătate reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea .

Înălțimea podului este de 200 de metri, iar lăţimea totală este de 31 de metri şi cuprinde patru benzi de circulaţie a câte 3,5 metri lăţime.

La momentul finalizării, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cel mai mare pod din România și al treilea din Europa, din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii. Podul peste Dunăre este cea mai scumpă construcţie de acest gen din istoria României, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro, şi al doilea proiect de infrastructură de pe tot cursul Dunării, după Porţile de Fier.

Află programul aici.

Stațiunea balneară și Mănăstirea Lacu Sărat

Stațiunea balneară și Mănăstirea Lacu Sărat datează din secolul XIX, cand reprezenta un obiectiv turistic important pentru țara noastră. Despre nămolul sapropelic ce se găsește și astăzi la Lacu Sărat, se vorbește încă din 1870. Se spune ca Lacu Sărat, cu proprietățile sale vindecătoare, s-a format pe un vechi curs al Dunării. Fundul lacului este acoperit cu nămolul binefăcător ce are un grad foarte mare de mineralizare. Turiști din întreaga țară au vizitat Stațiunea Lacu Sărat, binecunoscută pentru apa și nămolul lacului folositoare în tratarea diverselor afecțiuni. Deși în ultima vreme autoritățile nu au investit în imaginea stațiunii, acesta este frecventată în continuare de oamenii doritori să profite de câteva momente de relaxare respirând aer curat și bucurându-se de liniștea locului.

Insula Mică a Brăilei

Insula Mică a Brăilei este cu siguranță unul din cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în județul Brăila. O excursie memorabilă în cea de-a doua Deltă a Dunării, așa cum este supranumită Insula Mică a Brăilei, este o experiență neprețuită. Pentru a putea ajunge aici, trebuie sa rezervi o excursie cu barca. În prezența unui ghid vei putea descoperi frumusețile naturii peste care omul nu a reușit să îți pună amprenta. Primăvara și vara sunt cele mai prielnice anotimpuri pentru a face o excursie în Insula Mică a Brăilei. Toată plimbarea durează aproximativ 3 ore și vei putea oberva aici numeroase specii de păsări care și-au făcut cuib în vârfurile înalte ale copacilor. Dacă nu ești din zonă dar ajungi aici pentru a vizita Insula Mică a Brăilei, te poți caza la unul din hotelurile din Brăila.

Mănăstirea Măxineni

Mănăstirea Măxineni este unul din locurile frumoase în Brăila pe care îl poți vizita. Aflat la aproximativ 35 de kilometri distanță de orașul Brăila, Mănăstirea Măxineni este o adevărată oază de relaxare. Pe lângă spiritualitatea pe care locul o inspiră, te poți bucura aici de un moment de linște în care să te poți reconecta cu tine. Lângă vechea biserică ce datează din 1864, a fost construit în 2004 un nou locaș de cult. Frumusețea locului te va surprinde într-un mod foarte plăcut. Mănăstirea Măxineni este un loc minunat pe care îl poți vizita în weekend împreună cu familia.

Pădurea Viișoara

Pădurea Viișoara, o rămășiță a codrilor seculari ai Bărăganului, este unul din cele mai frumoase locuri de vizitat în Brăila. Declarată rezervație natural forestieră încă din 1979, pădurea Viișoara ocupă o suprafață de 1 898 de hectare. Pădurea este o rămășiță a codrilor de stejari ce creșteau în nisipurile de pe malul Călmățuiului. Există aici un arbore denumit “stejarul prințesei” care are o vechime de aproximativ 400 de ani. Pe lângă stejarul brumăriu prezent aici, se mai află și alte specii de arțar și frasin, arbori întâlniți destul de rar în județul Brăila. Pentru a vizita pădurea, trebuie să parcurgi distanța de 60 de kilometri De la Brăila sau 10 kilometri de la Însurăței.

Padoc Cerna

Traseul este un circuit de 13 km cu urcuşuri şi coborâşuri domoale ce străbate piscurile de pe latura sudică a parcului presărată cu poieni de stepă cu stâncării, poieni ce asigură panorame largi asupra Depresiunii Cernei şi asupra celorlalte piscuri sudice ale Munţilor Măcin. Poienile cu pajişti şi stâncărie alternează cu porţiuni de pădure şi rarişte. Punctul de plecare al traseului este Padocul de cai situat la 4 km de localitatea Cerna si continua pe Valea Arsu – Vf. Şaua Mare, Vf. Arheuziu – Vf. Archizel – Vf. Lifante – Vf. Pietrele Albe – Vf. Mangina – Valea Puturoasa – Padoc.

Pe acest traseu, turistul călare urmează un drum de pământ ce trece printre culturi agricole şi vii, după care intră în perimetrul parcului unde întâlneşte, pe măsură ce urcă spre vârful Arsu, habitate de silvostepă – rarişti de stejar pufos, mojdrean, păr argintiu şi cărpiniţă, pajişti de stepă şi asociaţii saxicole pe piscuri. Coborârea se face printre podgoriile de viţă nobilă care acoperă bazinul văii Puturoasa.
Alături de peisajul unic, turistii au ocazia să observe pe lungimea traseului diferite specii de plante, reptile, mamifere.

Herghelia Rușețu

Herghelia Rușețu, înființată pe terenurile în 1919 pe terenurile domeniilor coroanei cuprinde o suprafața de 2000 de hectare. Obiectivele principale sunt de a crește și a ameliora caii din rasa Semigreu și promovarea cailor prin sport ecvestru și agrement. Activitațile pe care le poți desfășura la herghelia situată în județul Buzău sunt de dresaj și antrenament pentru tineretul cabalin, cursuri de echitație, plimbări călare sau cu trăsura și vizitarea hergheliei. Poți afla mai multe detalii despre Herghelia Rușețu la numărul de telefon 0238 733 151, sau vizitând locația situată în comuna Rușețu, județul Buzău.

Casa memorială Panait Cerna

Dacă decizi să pleci mai departe de Brăila, îți recomandăm să vizitezi Casa memorială Panait Cerna, aflată la doar 30 de kilometri de orașul Măcin. Casa a fost donată de moștenitorii poetului și astefel poate fi astăzi vizitată. Cele mai importante momente din viața poetului dar și lucrări de amploare se află imortalizate aici. Există aici și o expoziție etnografică, care definește specificul zonei de la sfârșit de secol XIX. Dacă vrei să vizitezi Casa memorială Panait Cerna poți suna la numărul de telefon 0340 100 311, pentru a afla mai multe detalii.

Citește și: Locuri pe care trebuie să le vizitezi, la doi pași de Galați

Lacul Iacobdeal

Plimbarea prin Muntii Macin iti va scoate in cale un lac de o frumusete uimitoare, Iacobdeal. Lacul din apropierea comunei Turcoaia s-a format in urma extragerii granitului din fosta cariera de piatra de pe Iacobdeal si are un aspect de caldare, asa cum au lacurile glaciare. Interesant este ca in acest lac nu se varsa nicio apa curgatoare, si nici lacul nu se scurge in Dunare – se alimenteaza subteran, poate de aceea a si fost numit de localnici “La fantana”. La Lacul Iacobdeal ajungi din DN 22D Macin – Cerna mergand spre comuna Turcoaia.

Află mai multe de aici: Nu știi unde să te relaxezi în weekend? Ai auzit de Lacul Iacobdeal?

Observatorul Astronomic de la Luncavita

Stiai ca Luncavita, comuna binecuvantata cu delta si cu munte, este singura din Romania care are si un Observator Astronomic? Daca ajungi in zona intr-o seara senina, urca pe Dealul Pietrisului, unde este observatorul, si priveste cerul si stelele.

Vinul de Macin

Muntii Macin nu sunt cunoscuti doar pentru rezervatia naturala, ci si pentru podgoriile viticole care se intind la poalele muntilor paralel cu Dunarea Veche, pe directia Macin, Greci, Carcaliu si Cerna. Conditiile climatice din aceasta zona a Dobrogei au creat un produs de exceptie, vinul de Macin. Poti sa te bucuri de o degustare de vin la podgoria Sarica-Niculitel, unde ai ocazia sa asculti povestea fiecarui vin produs in aceasta regiune cu traditie.

Parcul Național Munții Măcinului  

Parcul Național Munții Măcinului constituie o arie naturală protejată, aflată în județul Tulcea. Parcul Natural se întinde pe o suprafață pe 11 151 hectare. Principalul rol pe care îl are acest Parc Natural este de a proteja și a conserva ecosistemele naturale. De asemenea, este o destinație minunată pentru relaxare. În Parcul Național Munții Măcinului vei întâlni pădurea de fag Dobrogeană, unică în lume prin existența sa remarcabilă. Ai multe variante de a-ți petrece timpul dacă alegi să ajungi aici. Poți face drumeții pe Valea Pricopanului , cel mai spectaculos traseu din întregul parc national. Te poți bucura de prezența speciilor rare de viețuitoare care trăiesc aici și poți vizita binecunoscutele mănăstiri Celic Dere, Saon, sau Cocoș.

Acestea sunt cele mai reprezentative locuri pe care trebuie să le vizitezi la doi pași de Brăila. Ai la îndemână cele mai frumoase destinații la care poți ajunge într-un timp relativ scurt. Dacă vrei să vizitezi aceste locuri minunate și nu ai un mijloc de transport la dispoziție, poți închiria un autoturism. Astfel te vei putea deplasa în voie către obictivele turstice cătr care ai decis să te îndrepți.

Tu ai vizitat aceste locuri până acum? Cât de spectaculoase consideri că sunt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.