Vernisajul expoziţiei “La şcoala de altădată” – vineri, 20 septembrie

0
67
Vernisajul expoziţiei

A început şcoala nu numai pentru prichindeii cu ghiozdanul în spate, sau pentru adolescenţii cu mintea limpede şi ochiul ager, ci şi la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi. Cum era la şcoală, la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea, puteţi afla din expoziţia “La şcoala de altădată”, care va avea vernisajul vineri, 20 septembrie, la ora 12:00.

“În fiecare an, în luna septembrie, școala își deschide porțile elevilor care îi pășesc pragul cu emoția începutului, bucuria revederii sau cu umbra unei nostalgii ce însoțește fiecare sfârșit de vacanță. Prin intermediul expoziției „La şcoala de altădată”, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” adresează o invitație copiilor de azi și celor de ieri de a face o  întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra în atmosfera școlii de odinioară. Vizitatorii vor avea prilejul de a admira un bogat material ilustrativ înfățișând elevi, profesori și vechi instituiții de învățământ gălățene, documente școlare, manuale, obiecte diverse care umpleau ghiozdanele elevilor și pupitrele școlare”, a precizat muzeograful Mihaela Damian.

Proiectul expozițional a fost realizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, Asociația „Galați – orașul meu”, colecționarii Butucescu Georgeta și Iulian Panait.

Vernisajul expoziției va avea loc la secția Lapidarium a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis, lângă Biserica Greacă.

Citeşte şi articolul: Ediția a 4-a a proiectului ”8 ore peste program pentru o cauză bună”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.