Lacul lebedelor – vine la Galaţi pentru iubitorii dansului clasic

Lacul lebedelor – vine la Galaţi pentru iubitorii dansului clasic

44
0
DISTRIBUIȚI
Lacul lebedelor

Lacul lebedelor vine la Galaţi pentru iubitorii dansului clasic, sâmbătă 30 noiembrie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor la orele 19:00 – 21:00.

După o absență de 7 ani , Teatrul Academic Municipal de Operă şi Balet din KIEV revine în România cu cele mai celebre titluri de balet: Lacul lebedelor şi Spărgătorul de nuci.

Spectacolele sunt realizate de coregraful Valerii Kovtun, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa. Luxuriantă, producţia aduce pe scenă aproape 40 de balerini, în costume spectaculoase. Solişti ai spectacolului vor fi prim-balerinii Olga Golitsa, Oxana Bondarenko (Odette/Odile) şi Denis Nedak, Fedir Zarodyschev (Siegfried).

Faimos în întreaga lume, Ansamblul de balet al Teatrului Municipal din Kiev a fost fondat în 1980 de celebrul coregraf din fosta URSS Vahtang Vronskii. Se numea atunci Baletul Clasic din Kiev, iar între 1989 şi 2005, ansamblul a fost condus de marele maestru al baletului ucrainean Valerii Covtun (1944-2005), laureat al premiului Vatlav Nejinsky, al Academiei franceze de dans, artist al poporului în URSS. Din 2005- 2012 maestru de balet al trupei a fost Victor Litvinov.

Din 2012 director artistic al Baletului Municipal din Kiev este Tatyana Borovik, fosta prim – balerina a Operei Nationale din Kiev. În 1990, Baletul Clasic din Kiev a participat la cel mai mare festival de dans din India, iar în 1991 a urcat pe scena Festivalului George Enescu, la Bucureşti.

Biletele sunt disponibile aici.

Citeşte şi Noi investiții la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.