Praf în cap – lansare de carte în prezența autorului Vasile Mandric

0
31
Lansare de carte - Praf în cap

Secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” (str. Polonă, nr.14) vă invită vineri, 22 noiembrie 2019, ora 17, la lansarea cărții Praf în cap, în prezența autorului – Vasile Mandric, apărută la editura Torent Press din Brăila.

Prezintă: Gheorghe Lupașcu; Paula Gurău; Aurel Furtună. Moderator: dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.

Fragment din carte: „Când mă opresc din când în când pe la Praf în Cap, cârciuma de pe strada mea, câteodată, dau peste cineva retras într-un colț de terasă. La umbra unui perete acoperit de bolta unui butuc de vie, acesta își bea cafeaua ori berea și meditează. Din când în când notează câte ceva pe niște hârtii, apoi le pune pe fiecare în alt buzunar, parcă s-ar teme ca nu cumva scrisul să se lipească trecând de pe o foaie pe alta și să nu-l mai poată citi.

Fiindcă localul era aglomerat, la o căldură afară de +40 de grade, i-am cerut voie să iau loc la masa lui, lucru care oarecum l-a deranjat, încercând să-și strângă hârtiile. L-am rugat să nu o facă, deoarece și eu am obiceiul să mai croiesc din cuvinte vreo epigramă pentru prieteni, uneori sonete, chiar și câteva înjurături scârboase în rime, adresate știu eu cui, dar nu vreau să spun la nimeni, niciodată. Aceasta fiind un joc al minții, mă ajută să-mi păstrez memoria, să-mi mențin optimismul și cu hazul să mă răzbun pe toate eșecurile din viața mea”.

Te-ar putea interesa și Ajută o cauză nobilă! Fii tu un erou, fii alături de Teodor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.