Lansare de carte: Agora. Democrația nu a fost niciodată mai sexy!

Lansare de carte: Agora. Democrația nu a fost niciodată mai sexy!

61
0
DISTRIBUIȚI
Lansare de carte: Agora. Democrația nu a fost niciodată mai sexy!

Cine crede că în Galați nu se întâmplă nimic, e invitat vineri, 7 decembrie, orele 18.30, la Librăria Humanitas Galați, acolo unde Andrei Velea va lansa romanul Agora. Democrația nu a fost niciodată mai sexy!, cea de-a doua carte din proiectul IV Romane. Invitat de onoare: Alexandra Teodorescu. Evenimentul va fi moderat de Doru Căstăian.

Agora e un roman despre aspirațiile tinerei generații, plin de poezie, mintinguri de protest și dragoste. Dacă vreți să aflați cum poate deveni un vers din The Doors slogan de campanie electorală într-un oraș prăfuit de provincie, sunteți invitați vineri cu drag!

Proiectul literar IV Romane (facebook.com/patruromane) s-a născut în septembrie 2015 în Librăria Humanitas Galați din inițiativa a patru scriitori aflați la momentul scrierii primelor romane: Octavian MiclescuTudor NeacsuAdi Secară și Andrei Velea. Pe durata unui an, autorii au dezvăluit din intimitatea creației și au prezentat publicului fragmente din cărți în timp ce le scriau. Iată, cele patru romane văd lumina tiparului în 2018 prin bunăvoința editurii Brumar, într-un fel de punte culturală imaginară care unește vestul cu estul României, cetatea Timișoarei cu portul Galați.

Într-un oraș de provincie încremenit în prejudecăți, un grup de tineri pun la cale o campanie electorală nonconformistă. Un vers dintr-o formație rock e sloganul lor, iar candidatul, Cătălin, e cel care îi adună împreună. Susținuți de cel mai în vogă blogger din oraș, Bogdan, care acceptă provocarea și li se alătură în virtutea postărilor de pe propriul blog, dar și din atracție față de Mădălina, ei lasă toate ezitările deoparte, turează motocicletele prin cartiere, urcă pe scena publică și organizează o demonstrație de protest. „Agora”, spațiul public al Antichității, devine „#Agora”, lumea internetului de azi. Cum ar putea fi definită o victorie? Ce (mai) înseamnă implicarea civică? Literatura nu dă răspunsuri clare, dar poate cuprinde totul într-un poem „găsit” undeva pe Internet și ne poate lăsa să-i admirăm pe Bogdan și pe Mădălina făcând dragoste în mașină sau sărutându-se pe prima pagină a ziarelor locale!
Despre Agora, Doru Căstăian a scris pe coperta a IV-a: Andrei Velea este un poet al cotidianului, un observator atent și critic, un prozator care adună improbabil, în același spațiu narativ obsesiile pentru istorie, prezent și dragoste. O călătorie intensă și adictivă, la capătul căreia vă veți simți mai bine situați atât în istorie, cât și în afara ei.
Proiectul literar IV Romane (facebook.com/patruromane) s-a născut în septembrie 2015 în Librăria Humanitas din Galați din inițiativa a patru scriitori aflați la momentul scrierii primelor romane: Octavian Miclescu, Tudor Neacșu, Adi Secară și Andrei Velea. Pe durata unui an, autorii au dezvăluit din intimitatea creației și au prezentat publicului fragmente din cărți în timp ce le scriau. Întâlnirile lunare au fost moderate cu multă erudiție, simț critic și umor, de traducătorul, eseistul și publicistul Doru Căstăian. Feedbackul audienței se regăsește în forma finală a romanelor! Iată, cele patru romane văd lumina tiparului în 2018 prin bunăvoința editurii Brumar, într-un fel de punte culturală imaginară care unește vestul cu estul României, cetatea Timișoarei cu portul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.