Lansare de carte „ÎMPOTRIVA UITĂRII” de Alexa Visarion

Lansare de carte „ÎMPOTRIVA UITĂRII” de Alexa Visarion

39
0
DISTRIBUIȚI
Alexa Visarion

Joi, 07 decembrie 2017, începând cu ora 12.00 sunteți invitați în foyerul Teatrului Dramatic Fani Tardini Galați, la o întâlnire cu reputatul regizor și profesor de teatru, Alexa Visarion. Evenimentul include și lansarea cărții, ÎMPOTRIVA UITĂRII, o radiografie a unei cariere profesionale și artistice impresionabile.

Alexa Visarion a montat in tara si in strainatate peste 100 de spectacole, cu precadere din dramaturgia lui I.L. Caragiale, A.P. Cehov, Shakespeare sau Eugene O’Neill. Este autorul unor filme artistice care au marcat istoria cinematografului romanesc, intre care „Inainte de tacere” (1978), „Inghititorul de sabii” (1981), „Napasta” (1982), „Luna Verde” (2008),  „Ana” (2014).

A obtinut numeroase premii si distinctii, printre care Premiul Academiei Romane pentru intreaga creatie teatrala si cinematografica (2008), Premiul pentru intreaga activitate UNITER (2005), Premiul ATM pentru cel mai bun spectacol (1981), Premiul Sectiei de Critica ATM pentru exegeza scenica si filmica a operei lui I.L. Caragiale (1979), Marele Premiul la Festivalul International de Teatru Arezzo (1979). A fondat, in 1991, primului teatru independent bilingv din Romania, Teatrul romano-american „Eugene O’Neill”, si a infiintat, in 2002, Asociatia Culturala „Dialog”.
In 1983, Visarion primeste primul Grant Fulbright, in domeniul teatrului. In perioada 1985-1986 este invitat sa predea la Universitatea din Texas iar intre 1986-1988 ii este acordata o noua bursa Fulbright si sustine cursuri in domeniul filmului la universitati din Los Angeles, New York si Boston.

Alexa Visarion este autorul unei serii  de volume dedicate teatrului si al unor articole, eseuri si interviuri de referinta atat pentru domeniul artistic cat si pentru cel didactic. Preocuparea sa pentru teme de strategie si management s-a materializat in cronici si comentarii publicate in importante reviste din tara. Despre personalitatea complexa a regizorului au aparut doua carti: „Alexa Visarion sau destinul vocatiei”, coordonata de Elena Saulea (Editura Junimea), si „Univers filmic – Alexa Visarion (Jurnal de spectator)” de Vasilica Balaita  (Editura Artes).

Citeste si: Istorysim – Festival de carte şi storytelling pentru copii la Librăria Donaris

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.