Lansare de carte și dezbatere de știință despre „Cosmosapiens”

Lansare de carte și dezbatere de știință despre „Cosmosapiens”

32
0
DISTRIBUIȚI
„Cosmosapiens”

Sâmbătă, 1 februarie, la ora 17.00, Librăria Humanitas Galați va fi gazda unei dezbateri moderate de Doru Căstăian despre volumul „Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului” de John Hands, publicat recent în colecția Știință a Editurii Humanitas, într-o traducere de Carmen Strungaru și Doru Căstăian.

„Cosmosapiens” se adresează cititorilor pasionați de înțelegerea științifică a lumii și oferă cea mai cuprinzătoare analiză a ideilor științifice actuale, de la inflația cosmică, energia întunecată și formarea Pământului până la apariția vieții, dezvoltarea cooperării și manifestările conștiinței. Prin acest demers, autorul așază evoluția omului în contextul evoluției vieții și a materiei ce alcătuiește întregul univers, arătându-ne totodată cât de multe lucruri am aflat despre noi înșine și lumea în care trăim și cât de multe vom putea descoperi într-un viitor nu foarte îndepărtat.

John Hands este profesor, autor de nonficțiune și romancier recunoscut internațional, a studiat chimia la Universitatea din Londra, a predat apoi la diferite universități din Statele Unite și din Marea Britanie (Harvard; New School for Social Research, New York; Universitatea din California, Berkeley; University of North London) și a fost bursier al prestigiosului University College London. A dedicat peste zece ani evaluării teoriilor științifice actuale, activitate ce s-a concretizat în volumul Cosmosapiens.

Evoluția omului de la originile universului, considerat Cartea Anului 2015 de revista The Times Literary Supplement și una dintre cele mai bune cărți de știință ale aceluiași an de revista The Telegraph. Edward O. Wilson spunea despre acest volum că este „o călătorie prin tot ce ne învață știința despre originea și evoluția omului în univers”.

Invitați:
Mădălin Şerban (director al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi),
Dan Voiculescu (profesor de fizică, Colegiul Național „Costache Negri”, Galați – profesor MERITO 2019).

Citeşte şi Una bună, 9 așa-și-așa: Andrei Tudor Buzescu, talent uimitor la doar 10 ani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.