Laura Bretan, soprana de renume internațional, pe scena Teatrului Nae Leonard

Laura Bretan, soprana de renume internațional, pe scena Teatrului Nae Leonard

51
0
DISTRIBUIȚI
Laura Bretan, soprana de renume internațional, pe scena Teatrului Nae Leonard

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 18:00, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi a programat Recitalul vocal-instrumental Adiemus, cu Ansamblul Psalterion. Tema recitalului este omul surprins în nesfârşitele sale ipostaze: tinereţea cu zbaterile sale, festivismul, starea de adorație, trăirea sacrului, dragostea umană și maternitatea, starea de criză și depășirea acesteia, alegerile vieții mature, și la final regăsirea purității originare. Recitalul iniţiază un periplu al redescoperirii de sine prilejuit de sărbătoarea pascală, cu descinderi într-un timp al sacralităţii în care învierea lui Hristos poate însemna și reînnoirea noastră.

Coordonatorul muzical și realizatorul acestui recital este Gabriel Bulancea. Va interpreta soprana Adelina Diaconu, alături de instrumentiștii Ilona Văduvă (vioară), Anișoara Negură (oboi), Cristian Dumea (orgă) și Gabriel Bulancea (chitară) și de recitatorul Vasile Dănilă, actor la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Programul recitalului va include Prelucrări și aranjamente din creația compozitorilor Karl Jenkins, Maria Zucchari, Francis Poulenc, Astor Piazzolla, Manuel de Falla, Camille Saint-Säens și texte de Francisc de Assisi, Augustin, Nichita Stănescu și Tenesse Williams.

Laura Bretan, soprana adolescentă de renume internațional, finalistă a concursului America’s Got Talent și câștigătoarea concursului Romanii au talent în 2016, va urca pe scena Teatrului pe 19 mai, de la ora 20:00.

De la arii de operă la balade clasice, interpretările Laurei captivează publicul, impresionând prin emoția pe care o transmite și forța cu care cântă. Laura Bretan a performat peste tot în lume: Germania, Italia, Elveția, Marea Britanie, Israrel, Emiratele Arabe și Statele Unite ale Americii ș.a. și la vârsta ei are la activ o bogată activitate de binefacere și filantropie.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Eugen Dan Drăgoi, iar soprana Laura Bretan va fi acompaniată și de soliștii Adrian Mărginean (tenor) și Adelina Diaconu (soprană), alături de orchestra simfonică și corul teatrului, cel din urmă fiind condus de dirijorul Daniel Nistor.

Prețurile întregi pentru spectacolele din weekend-ul 18-19 mai sunt de 21,6 lei pentru recitalul vocal-instrumental Adiemus și 54 lei pentru concertul Laurei Bretan. Prețurile reduse pentur aceste spectacole, pentru elevi, studenți și pensionari sunt de 10,8 lei (Adiemus), respectiv 32,4 lei (concert Laura Bretan).

Rezervările la spectacole sau obținerea de informații suplimentare despre acestea se pot face apelând numărul de telefon 0236.465.599 (casieria Teatrului) în intervalul orar afișat pe site-ul instituției (www.naeleonard.ro) sau pe pagina oficială de Facebook.

Citește și articolul: Bucurie în Mișcare aduce la Galați sportul, dansul și distracția

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.