LemonAID susține educația – donează speranțe pentru elevii cu posibilităţi reduse

LemonAID susține educația – donează speranțe pentru elevii cu posibilităţi reduse

57
0
DISTRIBUIȚI
LemonAID susține educația - donează speranțe pentru elevii cu posibilităţi reduse

Școala începe cu zâmbete și rechizite atunci când comunitatea se implică! Susține educația alături de CarrefourAsociația pentru Cetățenie Culturală – ARCA și Fundatia Comunitara Galati! Vino pe 7 – 9 septembrie, în intervalul orar 18.00 – 20.30 (vineri) şi 16.00 – 20.30 (sambata, duminica) la Carrefour, caută standurile #LemonAID la raionul de rechizite și după casele de marcat și donează speranțe pentru elevii care provin din familii cu posibilități reduse!
Poți dona atât rechizite, cât și bani în urnele special amenajate pentru elevii susținuți în cadrul proiectelor #FondulDeBurse și Pregatim ghiozdanul. Ajuta un copil sa mearga la scoala!

👉#FondulDeBurse susține 20 de elevi din Galați și din 4 comune din județ (Costache Negri, Cudalbi, Nămoloasa,Costache Conachi) cu burse în valoare de 2.800 lei de persoană pe an. Ajutorul financiar oferit permite acoperirea unor cheltuieli esențiale pentru continuarea studiilor. Fie că e vorba de achiziții mici precum banii pentru un ghiozdan, biletele de autobuz, sau de plata chiriei în oraș, toate aceste contribuți sunt adunate din comunitate de la persoane fizice și companii. Fundația Comunitară Galați se inspiră din ideea de oraș-generos și oraș-acasă. Organizația conectează generozitatea donatorilor cu energia, ideile și timpul oamenilor din comunitate. În cei peste patru ani de activitate, organizația a finanțat peste 50 de proiecte cu peste 500.000 lei. In cadrul programului “Fondul de burse” fundaţia funcţionează ca intermediar între tinerii bursieri care au nevoie de ajutor și comunitatea gălățenilor generoși care ajută.

👉Proiectul #Giozdănelul
De cinci ani, la Galaţi, părinţii se mobilizează şi atunci când cumpără rechizite propriilor copii, cumpără încă un set, pe care îl donează. Proiectul denumit “Pregătim ghiozdanul, ajută un copil să meargă la şcoală!”, a fost iniţiat de gălăţeanca Dana Hâncu, membră a Asociaţiei pentru Cetăţenie Culturală – ARCA. În ultimii cinci ani, la fiecare început de an şcolar, câteva sute de copii gălăţeni primesc rechizite noi

Citeşte şi articolul Donează o carte pentru biblioteca şcolară din Satul Frumuşița!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.