Let’s do it, Romania! la Galați – Provocarea de anul acesta: Colectarea...

Let’s do it, Romania! la Galați – Provocarea de anul acesta: Colectarea selectivă

131
0
DISTRIBUIȚI
Let's do it, Romania! la Galați - Provocarea de anul acesta: Colectarea selectivă

Let’s do it, Romania! este un proiect de amploare la care a aderat România, alături de alte 149 de țări, pentru realizarea celui mai mare World Cleanup Day pe data de 15 septembrie 2018. Prin acest proiect, coordonatorii doresc să trezească spiritul civic al cetățenilor și să îi unească, pentru că numai prin cooperare vom obține rezultatul de mult dorit: O ROMÂNIE MAI CURATĂ!

Ca scurt istoric, proiectul Let`s Do It, World! a fost creeat în anul 2008, în Estonia, ca fiind prima zi de curățenie a deșeurilor la nivel național, iar această mișcare a reușit să strângă în jur de 50 000 de voluntari.

Fiind un eveniment cu un impact puternic în schimbarea cantității de deșeuri aflate în fiecare oraș al țării, mai multe instituții au ales sprijinirea acestui proiect și mediatizarea lui:

  • Ministerul Mediului,
  • Ministerul Educației Naționale,
  • Ministerul Apărării Naționale,
  • Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert și Antreprenoriat,
  • Jandarmeria Română,
  • Administrația Națională a Penitenciarelor,
  • Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și Asociația Municipiilor din România,
  • Ministerul Apelor și Pădurilor,
  • Ministerul Turismului,
  • Ministerul Afacerilor Externe.

Tot la nivel global, voluntarii care doreau să se implice în această mișcare civică au avut posibilitatea de a descărca aplicația World Cleanup, disponibilă pe sistemele de operare Android și IOS, și aici puteau carta până pe data de 2 septembrie cele mai murdare zone ale orașului în care locuiesc, pentru a se putea nota punctele principale de pornire. După ultima verificare, rezultatul cartării a constat în peste 1600 de zone puternic împânzite de deșeuri. Ca un bonus al implicării voluntarilor în cartare, cei mai activi vor fi răsplătiți cu premii în valoare de 17 250 de lei, laptop-uri, smartphone-uri și o excursie pentru 2 persoane în România.

Cu toate acestea, orașul Galați dorește ceva mai mult decât atât și anume CURĂȚAREA SELECTIVĂ! Coordonatorul pe logistică și cartare din Galați, Alexandru Guriță, a declarat următoarele lucruri: ,,Când am aflat prima dată despre ,,Let`s Do It, World!”, am fost foarte încântat, eu fiind genul de persoană ce se implică în toate activitățile cu tema sustenabilității. Cu toate acestea, aici am vrut să pun o ,,amprentă” ce sper că va ajunge cât de curând la nivel național și internațional. Este vorba despre curățarea selectivă. Astfel, dorința mea este să reciclăm deșeurile colectate de toți voluntarii noști, pentru că astfel aș putea spune că am realizat 100% din obiectivul nostru. Decât să colectăm pur și simplu deșeurile și acestea să ajungă tot în gropile de gunoi arhipline, mai bine reciclăm ce putem și astfel ne ajutăm și solul pentru a nu mai fi sufocat în deșeuri de toate tipurile. Singurul lucru pe care mai pot să îl adaug este acela că vă așteptăm în număr cât mai mare la acest eveniment. Planeta și-a făcut datoria de a ne ține în viață. Nu merită răsplătită? Think about it!”

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul www.letsdoitromania.ro

Citește și articolul: Street Food Festival Galați – Prădina Publică – 13-16 septembrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.