Liber la demolat chioşcurile hidoase din oraş

0
302

La şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul privind aprobarea regulamentului pentru amplasarea, proiectarea, autorizarea, executarea, funcţionarea şi postutilizarea construcţiilor cu caracter provizoriu în municipiul Galaţi, care a fost adoptat. Astfel, chioşcurile, tonetele, cabinele, modulele sau orice construcţie din oraş care face parte din categoria construcţiilor cu caracter provizoriu ce adăpostesc spaţii comerciale alimentare sau ne alimentare, spaţii pentru alimentaţie publică, spaţii pentru prestări servicii, amplasate pe domeniul public, al statului şi al municipiului vor fi proiectate şi realizate conform regulilor impuse de acest regulament.

Conform regulamentului amplasarea acestor construcţii se va realiza fie individual, fie în ansambluri unitare, pentru o imagine armonioasă, modelele aferente fiecărui amplasament vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi alături de caietul de sarcini pentru licitaţie, în vederea atribuirii contractului de închiriere, iar respectarea modelului aferent fiecărui amplasament este obligatoriu, fiind interzise orice modificări ulterioare.

De asemenea, la stabilirea amplasamentului se vor studia accesele carosabile şi pietonale, parcaje şi posibilitatea racordării fiecărei construcţii la reţelele de utilităţi, punându-se accentul pe funcţionarea corectă a întregului ansamblu. În regulament mai este specificat faptul că suprafaţa de teren nu va fi ocupată integral de construcţie, ci se vor folosi suprafeţe de teren pentru acces şi pentru amplasarea elementelor mobile aferente funcţionării precum vitrine, recipienţi pentru deşeuri sau loc de fumat. La elaborarea proiectelor se va urmări respectarea întocmai a ambianţei zonei şi îmbunătăţirea imaginii urbane existente.

Primăria doreşte ca prin aplicarea acestui regulament să se asigure o imagine urbană coerentă, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii peisajului în municipiul Galaţi.

Citeşte mai multe: Monitorul de Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.