Liber la voluntariat în cadrul programului “Salvator din pasiune” la ISU Brăila

0
98

Orice brăilean apt din punct de vedere medical, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, poate participa la misiunile de salvare ale pompierilor, în cadrul programului național “Salvator din pasiune”, demarat anul trecut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Brăilenii care doresc să facă voluntariat ajutând echipajele de pompieri din cadrul ISU Brăila se pot înscrie acum în programul “Salvator din pasiune”, demarat anul trecut de IGSU la nivel național și continuat și în acest an. Față de 2016, când numărul de locuri pentru voluntari a fost limitat, acum înscrierile se pot face oricând, fără a mai fi condiționate de un număr prestabilit de locuri.

“Interesul crescut pe care cetăţenii l-au manifestat încă de la lansare a condus la reanalizarea posibilităţilor instituționale și identificarea soluțiilor care să permită înscrierea tuturor celor care doresc să se alăture echipajelor de intervenție în misiunile specifice. Inspectoratul pentru Situații de Urgentă «Dunărea» al județului Brăila a demarat etapele ce presupun recrutarea și înscrierea solicitanților, pentru ca ulterior analizării dosarelor să fie încheiate contractele de voluntariat aferente”, se arată în comunicatul remis astăzi de ISU Brăila.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracțiunilor cu intenție; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverință medicală și acordul părinţilor/tutorelui legal pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Sursa: Reperul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.