Liceenii din Galaţi se pot înscrie la ”Europa ta, părerea ta!”

0
83
Liceeni din Galaţi se pot înscrie la ”Europa ta, părerea ta!”

Până pe 24 noiembrie, liceele gălăţene mai pot face înscrieri pentru participarea elevilor la unul dintre evenimentele de marcă organizat la Bruxelles de către Comitetul Economic şi Social European (CESE). Organism consultativ al Uniunii Europene, care reprezintă organizaţiile lucrătorilor şi angajatorilor în raporturile cu celelate organisme şi instituţii europene, CESE pregăteşte cea de-a noua ediţie a evenimentului „Your Europe, Your Say!” (Europa ta, părerea ta!), care va avea loc la Bruxelles, în perioada 15 şi 16 martie 2018.

Tema ediţiei: “Uniţi în diversitate: un viitor mai tânăr pentru cultura europeană”

„Your Europe, Your Say!” constă în invitarea la Bruxelles a unor elevi care studiază în penultimul an, în diferite licee din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi din cele cinci ţări candidate. Tinerii vor participa la o simulare a sesiunii plenare a CESE. Aceştia vor avea ocazia să vadă cum decurge procesul de luare a deciziilor pe un anumit subiect, într-un mediu multicultural, aducând argumente, negociind soluţii şi ajungând la un compromis. Totodată, se va asigura interpretare în engleză şi franceză în timpul sesiunilor plenare, iar grupurile de lucru pregătitoare vor lucra în limba engleză.

Anul acesta subiectul este: “Uniţi în diversitate: un viitor mai tânăr pentru cultura europeană”.

Sesiunea de înscrieri se face online, dar nu individual. Şcolile care doresc să participe trebuie să se înregistreze online până la data de 24 noiembrie 2017. După închiderea înregistrării va fi aleasă în mod aleatoriu o singură şcoală din fiecare ţară pentru a participa la evenimentul de la Bruxelles. Şcolile selectate vor alege trei elevi aflaţi în penultimul an de liceu (16 ani). Echipa de liceeni împreună cu profesorii însoţitori vor reprezenta şcoala de apartenenţă. Unul dintre criteriile de departajare este acela că, atât elevii, cât şi profesorii participanţi, trebuie să cunoască bine limba engleză. CESE va asigura cheltuielile de călătorie şi cazare ale elevilor şi profesorilor însoţitori. Formularul de înscriere online, regulamentul şi modalităţile practice de desfăşurare se pot vizualiza pe site-ul de internet al CESE.

Sursa: Monitorul de Galaţi

Citeşte şi articolul: Proiectul pilot de colectarea selectivă are rezultate bune din prima lună

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.