Lichenii stabilizați – elemente decorative inedite și foarte rezistente

0
lichenii stabilizați Galați

Pentru a da autenticitate spațiilor proiectate în ultima perioadă tot mai mulți designeri și arhitecți au început să integreze lichenii stabilizați în amenajări interioare, pereți decorativi, obiecte de mobilier sau corpuri de iluminat. Atât în locuințe dar și în spații comerciale, hoteluri sau restaurante, lichenii reprezintă o opțiune pentru un spațiu verde ușor de întreținut și cu o valoare decorativă deosebită.

În plus, aceștia îmbunătățesc calitatea aerului și ajută la reducerea problemelor respiratorii, efect observat mai ales în spațiile de birouri. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de stres și oboseală și au un efect fonoabsorbant.

Lichenii, în natură, sunt extrem de rezistenți și se pot dezvolta în condiții aspre, temperaturi foarte scăzute și în medii foarte diferite: pe sol, pe scoarța copacilor, pe stânci, pe mușchi sau pe lemn aflat în putrezire.

În schimb, licheni de interior sunt licheni adevărați, stabilizați. Acest lucru presupune recoltarea lichenilor complet dezvoltați, apoi plasarea tulpinilor în containere cu soluție specială pe baza de glicerină și alte componente naturale. Soluția este absorbită până la reducerea completă a sevei, iar procesul de rehidratare este finalizat în câteva zile.

Procedeul de stabilizare este 100% natural și asigură menținerea texturii și culorii organismelor vegetale pentru o perioadă de minim 10 ani. Deoarece sunt stabilizați, mușchii nu necesită sol și au o greutate redusă, deci pot fi cu ușurință amplasați atât pe pereți, corpuri suspendate la înălțimi mari sau chiar pe tavan.

Lichenii nu necesită lumină naturală directă, udare sau tundere și sunt rezistenți la schimbări de temperatură sau insecte. Trebuie feriți însă de temperaturi ridicate sau de lumina lămpilor cu halogen, factori care pot duce la uscarea prematură a plantelor. Lichenii sunt un produs natural, care nu emană dioxid de carbon sau substanțe toxice și care nu conțin alergeni sau substanțe iritante.

Sunt un bun indicator al umidității unui spațiu. Deși sunt conservați, absorb umiditatea din aer și devin rigizi și casanți când umiditatea din încăpere scade sub 40%. Totuși, aceștia își recapătă elasticitatea odată cu restabilirea umidității. Lichenii au și proprietăți antistatice, deci nu adună praf.

Așadar, dacă iei în calcul amenajarea locuinței cu licheni de interior, credem că aceste sfaturi îți vor fi de mare ajutor. Iar dacă dorești să afli mai multe despre aceste produse, poți cere mai multe detalii direct pe facebook: Licheni Stabilizați Galați.

Citește și articolul: Este important să mergi la piscină? Iată ce avantaje aduc sporturile în apă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.