Tu știi care este limbajul codificat al șoferilor?

Tu știi care este limbajul codificat al șoferilor?

192
0
DISTRIBUIȚI
Tu știi care este limbajul codificat al șoferilor

Ce este limbajul codificat al șoferilor?! De multe ori ne confruntăm în trafic cu diferite situații în care unii șoferi vor să ne transmită ceva, însă cum altfel pot face acest lucru decât prin semnalele luminoase, nu? Aflați din rândurile de mai jos ce înseamnă, de fapt, acele semnale luminoase des întâlnite în traficul de zi cu zi!

Ați mers, măcar o dată, la drum lung cu mașina și ați observat că mașinile de pe contrasens vă fac FLASH-URI SUCCESIVE? Ei bine, acest lucru înseamnă că Poliția se află în zona în care vă îndreptați! Pe de altă parte, dacă de pe contrasens primiți un FLASH SCURT, înseamnă că șoferul respectiv poate fi deranjat de intensitatea farurilor dumneavoastră!

Pornirea AVARIILOR PRELUNGITE de șoferul autovehiculul din fața dumneavostră semnifică o problemă ce are loc pe traseul pe care circulați și este necesară încetinirea vitezei.

AVARIILE SCURTE primite în trafic pot fi un semn de mulțumire pentru cedarea priorității sau pentru alte lucruri similare. Dacă doriți să transmiteți înapoi un ,,Cu plăcere!”, puteți face asta cu ajutorul unui FLASH SCURT!

Dacă șoferul din spatele dumneavostră circulă cu ,,faza lungă” pornită și vă afectează, îi puteți transmite acest lucru prin PORNIREA AVARIILOR.
De asemenea, dacă un șofer din fața dumneavostră conștientizează faptul că vă încurcă în trafic circulând foarte încet, acesta va SEMNALIZA ,,DREAPTA”. Acest lucru înseamnă că este liberă banda de pe contrasens și că îl puteți depăși. Cu toate acestea, dacă șoferul pe care doriți să îl depășiți SEMNALIZEAZĂ SCURT ,,STÂNGA”, înseamnă că nu este bine să îl depășiți în acel moment, deoarece cineva circulă pe contrasens!

Acum că ați aflat sensul acestor semnale luminoase, puteți fi mai atent data viitoare în trafic încât să evitați o eveniment neplăcut sau să preveniți un eventual conflict în trafic! Și, de asemenea, evitați viteza pentru că viața merită trăită!

Marina Nadoleanu

Citește aici despre o carte nou lansată: Lansare de carte: Ochiul sufletului, de Angela Burtea – la Muzeul Brăilei „CAROL I”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.