Lipsa de proteine din corpul tău! Iată care sunt semnele!

Lipsa de proteine din corpul tău! Iată care sunt semnele!

110
0
DISTRIBUIȚI
Lipsa de proteine din corpul tău! Iată care sunt semnele!

După cum prea bine știți, proteinele au un rol esențial în buna funcționare a organismului uman. Dacă suferiți de lipsă de proteine, acest lucru se va resimți cu siguranță în întregul organism.

Iată care sunt semnalele care determină o lipsă semnificativă de proteine din organism:

  • Deficiența de proteine se observă foarte ușor la nivelul unghiilor! Astfel, unghiile devin foarte sensibile, rupându-se și exfoliindu-se foarte ușor. De asemenea, acest lucru afectează semnificativ și pielea, aceasta devenind uscată și cojindu-se rapid.
  • Căderea părului este un semnal puternic de alarmă cu privire la lipsa de proteine din corpul dumneavoastră. Neprimind suficienți nutrienți, firele de păr se subțiază, fapt ce duce la căderea din abundență a părului.
  • Proteinele sunt la baza triptofanului, un aminoacid ce produce somnolență. Dacă acestea lipsesc, putem pierde cu ușurință calitatea somnului. De aceea, cel mai recomandat este să consumăm alimente bogate în proteine înaintea somnului.
  • Durerea la nivelul articulațiilor și la nivelul mușchilor sunt un semn clar de lipsă a proteinelor din corp, mușchii conținând cea mai mare cantitate de proteine. De aceea, primele semne ale deficienței de proteine se resimt la nivelul mușchilor din corp.

Aveți grijă de corpul dumneavoastră pentru că, la un moment dat este posibil sa se adune mai multe afecțiuni care vor fi resimțite puternic de organism. Optați pentru un regim de viață sănătos și mișcarea zilnică să nu lipsească din agenda zilnică!

Marina Nadoleanu

S-ar putea să te intereseze şi articolul: Tu știi care este limbajul codificat al șoferilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.