Ce locații și instituții sunt închise în Galați pentru prevenirea infecției cu coronavirus?

0

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus fluctuează pe teritoriul României. Ia-tă care sunt instituțiile și locațiile din Galați care au activitatea suspendată pe perioada stării de alertă:

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”

“Cu toții întâmpinăm mari provocări, în lumina ultimelor măsuri guvernamentale impuse. Teatrul nostru va rămâne închis până la noi directive și vom redeschide de îndată ce primim alte recomandări guvernamentale. Siguranța și securitatea publicului nostru, precum și a echipei noastre artistice, tehnice, de producție și administrative, sunt extrem de importante pentru noi, motiv pentru care ne luăm această responsabilitate cu multă seriozitate.”

Pentru a participa online la piesele preferate, urmăriţi site-ul, pagina de facebook sau canalul de youtube al teatrului.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați suspendă toate reprezentațiile până la noi directive.
“Teatrul Dramatic „Fani Tardini” le prezintă scuze spectatorilor pentru neplăcerile cauzate de modificarea programului de reprezentații. Avem încredere că publicul nostru va arăta înțelegere față de condițiile excepționale care au impus luarea acestei măsuri.”

Puteţi participa online la piesele preferate, urmărind site-ul, pagina de facebook sau canalul de youtube al teatrului.

Teatrul de Păpuși Gulliver Galați

Având în vedere măsurile de prevenție adoptate de autoritățile locale în vederea evitării răspândirii virusului COVID-19 (Coronavirus), activitatea Teatrului GULLIVER se suspendă până la noi directive.
Așadar, toți cei care își doresc să rămână conectați la magia poveștilor pot urmări spectacolele GULLIVER  online, pe pagina de Facebook a teatrului la secțiunea Clipuri video, în intervalul programat. Vizionarea este GRATUITĂ.

Cinema 3D Galați (Cinematograful Ioan Manole Galați)

În urma noilor măsuri speciale luate de Guvernul României pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Coronavirus – COVID-19 , Cinematograful Ioan Manole din Galați rămâne închis pe perioada stării de alertă până la noi directive.

Biblioteca „Județeană V.A Urechia” Galați

Având în vedere seria de acțiuni menite a combate răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, măsurile de prevenție la nivel global/ național în ceea ce privește COVID-19, contextul epidemiologic actual, conducerea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a hotărât suspendarea activității cu publicul pe toată perioada stării de alertă. Măsura este valabilă atât pentru sediul central, cât și pentru toate filialele.
Utilizatorii bibliotecii pot returna cărțile după încetarea stării de alertă. În cazul cititorilor al căror termen de restituire este inclus în acest interval de timp, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” nu va percepe penalități de întârziere.

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea”

“Vă facem cunoscut că secțiile Muzeului de Istorie ”Paul Păltănea” Galați vor fi închise până la asigurarea tuturor măsurilor prevăzute în recomandările de siguranță publică, pentru reluarea activității în sectorul cultural creativ (muzee), recomandări publicate de Ministerul Culturii.”

Muzeul de Artă Vizuală Galați

În perioada următoare, ca măsură preventivă împotriva răspândirii virusului COVID – 19, Muzeul de Artă Vizuală Galați anunță oficial că este închis pentru public, până la o dată ce va fi stabilită ulterior conform deciziilor autorităților guvernamentale și locale.

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi

“Stimați vizitatori, începând cu data de 15 mai 2020, ora 10:00, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va redeschide pentru public o parte din secțiile componente. Este vorba despre Grădina Botanică și Grădina Zoologică. În contextul încetării stării de urgență la nivel național, publicul va avea acces doar în aceste două secții, ambele fiind în aer liber, dar cu respectarea anumitor reguli de prevenire a răspândirii pandemiei virale cu SARS-COV 2.
Din motive care țin de asigurarea sănătății vizitatorilor, a angajaților proprii, dar și privind protejarea patrimoniului conservat și viu, accesul la expozițiile din cadrul secțiilor Muzeu, Acvariu, Planetariu și Observatorul Astronomic, încă nu va fi permis. “

Program de vizitare:

10:00 – 18:00 (miercuri, joi, vineri)
10:00 – 20:00 (sâmbătă și duminică)

Sala Sporturilor

Competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori – se suspendă antrenamentele, cu excepția echipelor de seniori.
De asemenea toate spectacolele și evenimentele care au loc în perioada de alertă sunt anulate.

Patinoarul „Dunărea” Galați

Conform noilor directive date de Direcția de Sănătate Publică, Patinoarul ”Dunărea” Galați își suspendăm activitatea în perioada stării de alertă în toate bazele sportive administrate de Fundația Sportul Gălățean. Toate antrenamentele și competițiile copiilor și juniorilor sunt suspendate.

Baia Comunală Galați

Accesul public la Baia Comunală  se suspendă pe o perioadă nedeterminată. Măsura nu se aplică în privința accesului la serviciile medicale și cele de igienă personală din incinta Băii Comunale.

Casa Judeţeană de Pensii Galaţi

Pe fondul crizei coronavirusului, Casa Judeţeană de Pensii Galaţi anunţă că accesul în sediul CJP Galaţi se va realiza controlat , la parterul instituţiei unde s-au organizat 3 puncte de lucru cu publicul. Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul CJP Galaţi.

Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați

Având în vedere Hotărârea nr. 6 din 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus și Hotărârea nr. 9 din 10.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, aprobată prin Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020, Senatul universitar a aprobat, în ședința din 12.03.2020, suspendarea tuturor activităților didactice față în față. De asemenea, au fost suspendate toate activitățile care implică aglomerări de persoane (conferințe, lansări de carte, spectacole, competiții sportive, prelegeri, workshop-uri etc.), începând din data de 13.03.2020 până la noi directive.

Universitatea Danubius

Consiliul de Administrație al Universității ”Danubius” din Galați a hotărât suspendarea conferinţelor, workshopurilor, simpozioanelor şi a altor evenimente în perioada stării de alertă și desfăşurarea online a activităţilor didactice, conform orarului, cu toţi cursanţii de la toate formele de învăţământ şi programele de studii, utilizând platforma Danubius Online. În urma declarațiilor recente, în privința gestionării bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Gala Educației Gălățene, din data de 27 martie, se amână. Decizia de reprogramare a evenimentul este în acord cu măsurile de prevenție anunțate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, care privește atât evenimentele publice, cât și cele private, indiferent de locația acestora.

FasTracKids Galați

În acord cu Hotărârea Nr. 6, emisă în data de 09.03.2020 de către Ministerul de Interne și drept măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 (coronavirus), Centrul Educațional FasTracKids Galați își suspendă activitatea până la noi directive.

FasTracKids organizează Summer Camp LIVE online! Pentru mai multe detalii accesaţi pagina de Facebook.

Căminele de bătrâni și centrele sociale sunt în carantină. Accesul vizitatorilor este strict interzis!

Toate școlile, creșele și after-school sunt închise pe o perioadă nedeterminată.

Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul locației în această perioadă.

Activitatea în locurile de joacă în spații închise rămâne suspendată.

Activitatea în toate spațiile de joacă amenajate în aer liber atât pe domeniul public, cât și în cele ale operatorilor economici rămâne suspendată însă ieşirile în parc şi pe terenurile de sport sunt premise.

Se limitează accesul în incinta centrului de Serviciul Public Comunitar Local de Evidența a Persoanei și Stare Civilă.

Curtea de Apel Galați își va modifica programul, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus. Mai multe detalii pe pagina de Facebook oficială.

Sunt deschise şi toate magazinele din mall-uri dacă asigură acces din stradă. Sunt deschise şi farmaciile, magazinele alimentare, curăţătoriile, serviciile de optică medicală.

Cabinetele stomatologice şi centrele de îngrijire personală (saloanele de înfrumuseţare, frizerii etc.) sunt deschise în starea de alertă. Angajaţii trebuie să poarte obligatoriu măşti. Se interzice circulației grupurilor mai mari de 3 persoane pe stradă.

Declaraţia pe propria răspundere este obligatorie doar în cazul deplasărilor în afara oraşului la mai mult de 30 de km.

Pe toată perioada stării de alertă se pot desfăşura activităţi în toate spaţiile de promenadă amenajate în aer liber: Faleza Dunării, Grădina Publică, parcuri și zone de agrement.

Măştile de protecţie sunt obligatorii în spaţiile închise, în gări, autogări, porturi, precum şi în mijloacele de transport în comun!!!


Citește și: Care este situația noului coronavirus în România și în județul Galați?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.