Ce locații și instituții sunt închise în Galați pentru prevenirea infecției cu...

Ce locații și instituții sunt închise în Galați pentru prevenirea infecției cu coronavirus?

22355
0
DISTRIBUIȚI

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus crește pe zi ce trece și pe teritoriul României, iar din ce în ce mai multe instituții și locații din Galați au decis să-și suspende activitatea pe o perioadă de minim 2 săptămâni și să anuleze anumite evenimente. Care sunt acestea?

Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard”

Până pe 31 martie, toate spectacolele programate la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați vor fi anulate, inclusiv spectacolele cu sala închiriată. Măsura a fost luată în urma Hotărârii nr. 19 din data de 09.03.2020 privind măsurile adoptate în cadrul ședinței extraordinare de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, referitoare la riscul răspândirii virusului COVID-19 (coronavirus). Detalii despre returnarea contravalorii biletelor aici.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați suspendă toate reprezentațiile până la 31 martie 2020. Dintre spectacolele care fuseseră programate în luna martie, trei sunt anulate, iar toate celelalte sunt reprogramate în luna aprilie. Măsura a fost luată pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 (coronavirus). Ce spectacole au fost anulate și cum se returnează contravaloarea biletelor aici. 

Teatrul de Păpuși Gulliver Galați

Având în vedere măsurile de prevenție adoptate de autoritățile locale în vederea evitării răspândirii virusului COVID-19 (Coronavirus), activitatea Teatrului GULLIVER se suspendă până la data de 31 martie 2020.
Află când sunt reprogramate spectacolele de la GULLIVER și cum poți recupera contravaloarea biletelor achiziționate deja aici.

Cinema 3D Galați (Cinematograful Ioan Manole Galați)

În urma noilor măsuri speciale luate de Guvernul României pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Coronavirus – COVID-19 , Cinematograful Ioan Manole din Galați se închide începând de pe 12 martie și până pe 31 martie. Ca urmare toate evenimentele și spectacolele sunt anulate.

Biblioteca „Județeană V.A Urechia” Galați

Având în vedere seria de acțiuni menite a combate răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, măsurile de prevenție la nivel global/ național în ceea ce privește COVID-19, contextul epidemiologic actual, conducerea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a hotărât suspendarea activității cu publicul în perioada 12 martie – 31 martie 2020. Măsura este valabilă atât pentru sediul central, cât și pentru toate filialele.
Utilizatorii bibliotecii pot returna cărțile după data de 31 martie 2020. În cazul cititorilor al căror termen de restituire este inclus în acest interval de timp, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” nu va percepe penalități de întârziere.

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea”

În contextul măsurilor speciale de prevenţie a răspândirii coronavirusului COVID-19, adoptate la nivel naţional, conducerea Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi informează că accesul vizitatorilor se suspendă fără nicio excepţie la Secţia „Lapidarium”, Casa memorială „Costache Negri” – comuna Costache Negri, Casa „Hortensia Papadat Bengescu” – comuna Iveşti, Casa rurală „Ion Avram Dunăreanu” – comuna Suhurlui, până la data de 31.03.2020.
În funcţiile de măsurile luate de către factorii de decizie de la nivel naţional şi judeţean, măsurile de prevenţie a răspândirii coronavirusului COVID-19 pot fi modificate. Acestea vor fi anunţate prin toate mijloacele de comunicare ale Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Muzeul de Artă Vizuală Galați

În perioada următoare, ca măsură preventivă împotriva răspândirii virusului COVID – 19, Muzeul de Artă Vizuală Galați anunță oficial că este închis pentru public, până la o dată ce va fi stabilită ulterior conform deciziilor autorităților guvernamentale și locale.

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi

Având în vedere situaţia specială produsă de coronavirusul COVID-19, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi suspendă activitatea cu publicul, la toate secțiile (Muzeu, Acvariu, Planetariu și Observator astronomic, Grădina Botanică și Grădina Zoologică), până la data de 31 martie 2020. Această măsură excepțională a fost luată pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19.

Sala Sporturilor

Competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori – se suspendă antrenamentele, cu excepția echipelor de seniori.
De asemenea toate spectacolele și evenimentele care au loc în luna martie sunt anulate.

Patinoarul „Dunărea” Galați

Conform noilor directive date de Direcția de Sănătate Publică, Patinoarul ”Dunărea” Galați își suspendăm activitatea începând cu data de 11.03.2020 până pe data de 16.03.2020 în toate bazele sportive administrate de Fundația Sportul Gălățean. Toate antrenamentele și competițiile copiilor și juniorilor vor fi suspendate.

Baia Comunală Galați

Accesul public la Baia Comunală  se suspendă pe o perioadă nedeterminată. Măsura nu se aplică în privința accesului la serviciile medicale și cele de igienă personală din incinta Băii Comunale.

Casa Judeţeană de Pensii Galaţi

Pe fondul crizei coronavirusului, Casa Judeţeană de Pensii Galaţi anunţă că, în perioada 11 – 31 martie, se suspendă audienţele la sediul instituţiei. Aceste măsuri nu se aplică însă în depunerea şi ridicarea de documente de la sediul instituţiei, solicitarea ajutoarelor de deces, activitatea de expertiză medicală, alte situaţii speciale sau urgenţe.

Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați

Având în vedere Hotărârea nr. 6 din 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus și Hotărârea nr. 9 din 10.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, aprobată prin Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020, Senatul universitar a aprobat, în ședința din 12.03.2020, suspendarea tuturor activităților didactice față în față. De asemenea, au fost suspendate toate activitățile care implică aglomerări de persoane (conferințe, lansări de carte, spectacole, competiții sportive, prelegeri, workshop-uri etc.), începând din data de 13.03.2020 până la data 31.03.2020. În caz de necesitate, perioada va putea fi prelungită.

Universitatea Danubius

Consiliul de Administrație al Universității ”Danubius” din Galați a hotărât suspendarea conferinţelor, workshopurilor, simpozioanelor şi a altor evenimente în perioada 13 – 31 martie 2020 și desfăşurarea online a activităţilor didactice, conform orarului, cu toţi cursanţii de la toate formele de învăţământ şi programele de studii, utilizând platforma Danubius Online, în perioada 13 – 31 martie 2020. În urma declarațiilor recente, în privința gestionării bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Gala Educației Gălățene, din data de 27 martie, se amână. Decizia de reprogramare a evenimentul este în acord cu măsurile de prevenție anunțate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, care privește atât evenimentele publice, cât și cele private, indiferent de locația acestora.

FasTracKids Galați

În acord cu Hotărârea Nr. 6, emisă în data de 09.03.2020 de către Ministerul de Interne și drept măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 (coronavirus), Centrul Educațional FasTracKids Galați își suspendă activitatea în perioada 11.03 – 22.03.2020.

Pe lângă acestea, toate spitalele din județul Galați sunt în carantină! Accesul vizitatorilor este strict interzis! Același lucru se aplică și în cazul căminelor de bătrâni și centrelor sociale. 

Toate școlile, creșele și after-school sunt închise pe o perioadă nedeterminată.

Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.

Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

Activitățile în locurile de joacă în spații închise este suspendată.

Activitatea în în toate spațiile de joacă amenajate în aer liber atât pe domeniul public, cât și în cele ale operatorilor economici este suspendată.

Accesul auto și pietonal pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei și strada Tăuni, cât și accesul auto pe strada Răsăritului, din strada Alexandru Moruzzi până în strada Olteniței este interzis.

Se prelungește perioada acordării de facilități la plata impozitelor cu încă 30 de zile și limitarea accesului în incinta centrelor de plată a taxelor și impozitelor locale la 10 persoane.

Se limitează accesul în incinta centrului de Serviciul Public Comunitar Local de Evidența a Persoanei și Stare Civilă.

Curtea de Apel Galați își va modifica programul, pentru pentru prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus. Mai multe detalii pe pagina de Facebook oficială.

Apa Canal Galați își va suspenda temporar activitatea de relații cu publicul.

Ordonanța militară din 22.03.2020 prevede suspendarea temporară a activităților în cabinetele de medicină dentară, cu excepția urgențelor, închiderea mall-urilor, interzicerea circulației grupurilor mai mari de 3 persoane pe stradă. Este interzisă circulația între orele 22.00 – 06.00.

În intervalul orar 06.00-22.00 se vor face numai motivat, la serviciu sau pentru cumpărături de strictă necesitate, consultații medicale de urgență, îngrijire copii, bătrâni, persoane cu handicap, etc., pe baza actului de identitate, adeverinței de serviciu sau declarației pe propria răspundere.

În intervalul orar 22.00 – 06.00, să fie suspendate temporar, pe toată durata stării de urgență, activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor, la toți operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați, cu excepția farmaciilor cu program permanent, stațiilor de carburant și a serviciilor medicale și de transport persoane în regim de taxi, cu respectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 2/21.03.2020.

Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00,

De asemenea, se interzice accesul și desfășurarea de activități în toate spațiile de promenadă amenajate în aer liber pe toată durata stării de urgență: Faleza Dunării, Grădina Publică, parcuri și zone de agrement.

Articol în curs de actualizare!

Citește și: Care este situația noului coronavirus în România și în județul Galați?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.