Primăria Galaţi va construi locuinţe ANL pe B-dul. Coşbuc şi pe Str. Tecuci

0
anl galati

Primăria municipiului Galaţi face un prim pas către construirea unui nou lot de locuinţe cu chirie, destinate tinerilor, de tip ANL. În acest sens, se doreşte introducerea pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Galaţi de la sfârşitul acestei luni a unui proiect de hotărâre privind preluarea de la Ministerul Apărării Naţionale a două terenuri, în suprafaţă totală de peste 30.000 mp. În raportul de specialitate inclus în documentaţia proiectului de hotărâre se arată că ”în urma corespondenţei purtate cu Ministerul Apărării Naţionale s-a ajuns la un acord privind iniţierea unui proiect de hotărâre a Guvernului privind transmiterea a două imobile, Cazarma 302 şi Cazarma 3006 din municipiul Galaţi, din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Galaţi, în vederea realizării de locuinţe în colaborare cu ANL”.

Este vorba despre Unitatea Militară Cazarma 302, situată bdul George Coşbuc nr.249 , în suprafaţă de 10.817 mp, şi Unitatea Militară Cazarma 3006, situată pe strada Tecuci nr.165, în suprafaţă de 22.550 mp. Se doreşte preluarea celor două terenuri de la Ministerul Apărării Naţionale în vederea construirii de locuinţe, prin programele ANL, pentru tineri specialişti din domeniul sănătăţii şi învăţământului, pentru închirierea de către tineri până în 35 ani care îndeplinesc condiţiile legii, precum şi includerea în cadrul programului de construcţii de locuinţe de serviciu. La această dată, la nivelul municipiului Galaţi sunt necesare 85 de cadre medicale, fiind utilă asigurarea unor locuinţe pentru stabilizarea forţei de muncă în cadrul localităţii noastre.

În ceea ce priveşte deficitul de cadre didactice, acesta este, conform datelor existente, de 493.  Propunerile privind construirea de locuinţe pe amplasamentele care vor face obiectul transmiterii din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a municipiului sunt următoarele: pe terenul de pe bdul. George Coşbuc se doreşte construirea de locuinţe pentru specialişti din sănătate şi pentru cei din învăţământ – P+3E÷P+5E – total 6 tronsoane x 14/22 apartamente, iar pe str Tecuci se doreşte construirea de locuinţe destinate închirierii pentru tineri – P+5E (8 tronsoane x 22 apartamente), precum şi locuinţe de serviciu – P+5E (8 tronsoane x 22 apartamente). Pentru amplasamentele în cauză, reţelele de utilităţi (alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică, telecomunicaţii) se regăsesc în vecinătate.

Sursa: Monitorul de Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.