Iată tot ce trebuie să știi despre piața locurilor de muncă din Galați

0

Află ce locuri de muncă poți găsi în Galați, dar și ce atracții are orașul.

Nu poți să vorbești de economia județului Galați și să nu te gândești la ArcelorMittal. Însă, Galațiul are mult mai mult de oferit. Fiind oraș pe malul Dunării, o serie de locuri de muncă vin chiar pe apă. De asemenea, acesta este un hub industrial și economic local. Prin urmare, nu doar inginerii își găsesc locul în orașul de pe malul Dunării, ci lucrători în toate domeniile, de la lucrători comerciali, la IT-iști. Iată ce locuri de muncă în Galați poți găsi dar și ce atracții are orașul.

Combinatul Siderurgic ArcelorMittal este marca orașului din punct de vedere economic. Din 1960, Sidex Galați, sau cum este cunoscut astăzi Liberty Galați, produce oțel și tablă.  Și în zilele noastre combinatul este cel mai mare producător de masă feroasă din România, cu peste 50% din cantitate. Însă, ce este mai important, Combinatul Siderurgic Liberty, care este de mărimea unui oraș, are peste 5000 de angajați. Ceea ce înseamnă că dacă ai cunoștințe în domeniu dar și dacă vrei să lucrezi într-un mare combinat ca personal auxiliar, poți să își găsești oricând un loc de muncă.

Galațiul este un oraș portuar

Fiind amplasat pe malul Dunării, Galațiul are propriul port. Dar mai important, aici se găsește șantierul naval Damen. Compania olandeză angajează în Galați peste 2500 de oameni, de la muncitori necalificați la ingineri constructori navali. Trebuie să știi că această ramură a industriei este foarte bine plătită. Prin urmare, dacă ai abilitățile necesare, un loc de muncă pe șantierul naval poate fi al tău.

Portul Galați, de cealaltă parte, este o altă sursă de venit pentru mulți gălățeni, deoarece acesta este cel mai mare nod fluvial din țara noastră, cu 56 de dane. Având în vedere că este legat și la un sistem feroviar dezvoltat, adaptat la ecartamentele sovietice, permite unui întreg sector de muncitori să își câștige pâinea.

Parc software bine dezvoltat

Având în vedere că Galațiul are o facultate de cibernetică și informatică la Universitatea Dunărea de Jos, această ramură industrială este și ea reprezentată. Astfel, piața locurilor de muncă în IT este reprezentată în Galați de Oracle, HP, Microsoft și Sun Microsystems. Ceea ce înseamnă că cei care lucrează în domeniu își pot găsi un loc de muncă bine plătit în Galați. Mai mult de decât atât, fiind un oraș de talie medie, nivelul de trai este mai ridicat ca în metropola României.

Salariul mediu, peste media României

Venitul mediu în 2020 în România a fost de 2.913 lei. Iar în Galați s-a câștigat în medie 3.075 lei, ceea ce plasează județul pe locul 9, cu 15 locuri deasupra Brăilei. Prin urmare, în Galați nivelul de trai este unul dintre cele mai ridicate din țară. Iar acesta se traduce prin salarii peste medie, dar și printr-o piață de locuri de muncă competitivă. De altfel, în Galați activează 43.049 de agenți economici, din diferite domenii. Ceea ce înseamnă că este foarte ușor să îți găsești un loc de muncă în Galați.

Infrastructura locală ține pasul cu timpurile

În Galați poți merge în toate părțile orașului cu autobuze hibrid. De asemenea, în oraș se construiesc noi cartiere pentru a ține pasul cu populația tânără. Ceea ce înseamnă că și viața culturală este în plină dezvoltare. Pe lângă muzee și obiective turistice binecunoscute, precum faleza Dunării,  orașul este presărat cu restaurante și baruri. Dacă ești un fan al sportului, trebuie să știi că Galațiul este reprezentat de echipe locale în competiții sportive, indiferent de tipul de sport practicat. În plus, există discuții recurente de deschidere a unui aeroport în localitate, ceea ce va mări numărul de locuri de muncă.

Piața locurilor de muncă din Galați este foarte diversă. De la combinatul siderurgic, la construcție de nave, la port, agricultură până la comerț și IT, toate zonele sunt acoperite. Orașul este în plină dezvoltare pentru a deveni mai atrăgător pentru muncitori dar și pentru investitorii străini. Iar dacă îți dorești să te muți în acest oraș, caută joburi și angajări în Galați pe site-ul MyNextJob. Astfel, te vei asigura că poți să îți găsești un loc de muncă pe domeniul tău. Însă, cu siguranță îți va fi mai ușor să îți găsești un job în Galați deoarece există un deficit al forței de muncă în acest oraș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.