Locuri pe care trebuie să le vizitezi, la doi pași de Galați

1
Locuri pe care trebuie să le vizitezi, la doi pași de Galați

Județul Galați se bucură de locuri frumoase, peisaje spectaculoase, minuni ale naturii, toate la doi pași de orașul Galați. Pentru turiștii care au poposit recent în oraș, am creat o listă cu obiective turistice care înglobează atât munca oamenilor, cât și munca naturii.
La doi pași de Galați poți descoperi minunatele păduri: Gârbovele, Buciumeni, pădurea Adam, lacul Brateș și lacul Tălăbasca, herghelia de cai de la Tulucești, castrul roman și faleza Dunării. Îți vom prezenta mai jos locuri minunate, care se află la câțiva kilometri de Galați și pe care trebuie să le vizitezi.

Pădurea Gârboavele
Pădurea Gârboavele se află în vecinătatea orașului Galați, la 8 kilometri, aproape de intersecţia dintre DN24D şi DN26. Pădurea Gârboavele este arie protejată, cu o mulțime de porțiuni cu floră și faună sălbatică. Tot aici vei avea parte de mai multe modalități de petrecere a timpului liber: plimbări prin natură, locuri de relaxare și de grătar, trasee de mountainbike şi de cros. În zona pădurii Gârboavele te poți caza în cele 4 complexuri turistice sau poți savura delicatese de la restaurante și te poți relaxa, pe timp de vară, la piscină, chiar poți practica în înnotul de performanță în piscina olimpică.
Ceea ce este surprinzător este faptul că aici poți vizita Muzeul Satului moldovenesc, o adevărată încântare pentru istoria Moldovei. Muzeul cuprinde gospodăriile tradiţionale din Corod, Măstăcani, Cavadineşti şi Cahul, de acum un secol. Un bilet de vizitare costă aproximativ 3 lei, iar muzeul se poate vizita numi pe timpul weekend, între orele 8:30-16:30. Iar dacă te întrebai unde se află grădina zooloică, trebuie să știi că tot aici poți vizita o poți vizita, la sandarde europene.

Herghelia Tulucești
La doi kilometri de pădurea Gârboavele, se află herghelia Tulucești, un loc de o încântare rară. Aici îți poți petrece câteva ore, admirând împrejurimile sau pentru o ședință de călărie. Aici o ședință costă 50 de lei și se pot executa doar cu programare, cu o zi înainte, pentru intervalul 9:00 – 12:00 şi 12:00 – 16:00 la nr de telefon: 0236 412 526.

Pădurea Buciumeni
Pădurea Buciumeni, de un farmec și o splendoare aparte trebuie văzută măcar o dată. Se află la o distanță mai mare de Galați, aprozimativ 100 de kilometri, dar peisajele te fac să uiți de distanța pe care ai parcurs-o. O pădure mirifică de fag îți va încânta imediat vederea, întinzndu-se pe o suprafață de 800 de hectare. Tot aici se află mânăstirea Buciumeni, atestată încâ din anii 1430, de o frumusețe aparte. În zonă se află și cramele de la Nicorești.

Lacul Brateș
Un loc pe care trebuie să îl vizitezi, la doi pași de Galați, este lacul Brateș. Cel mai mare lac de luncă din România, se află în vecinătatea orașului Galați, o adevărată oază de liniște și deconectare. Brateșul este un loc numai bun pentru iubitorii de pescuit și este o posibilitate bună de a te relaxa în zilele libere.
Tot o bună oportuniate de petrecere a timpului liber, o oferă complexul Brateș, loc amenajat de plajă, de grătar, terenuri de fotbal, volei și un restaurat pentru ieșirile din weekend. Intrarea în zona de relaxare costă pentru adulți 10 lei, iar pentru copii, 5 lei.

Mânăstirea Tudor Vladimirescu
La câțiva kilometri de Galați, în comuna Tudor Vladimirescu, se află mânăstirea cu același nume, de o frumuseșe și un farmec aparte. Cu un design special, porți construite în stil maramureșean, o mulțime de flori și liniște cât cuprinde. Dacă treci prin zonă, trebuie să o vizitezi.

Pădurea Adam
Rezervație naturală a județului Galați, pădurea Adam se află aproape de limita cu județul Vaslui, la aproximativ 25 de km. de Bârlad. O splendoare a naturii fiind printre preferatele lui Nicolae Ceaușescu, pădurea Adam se bucură de un farmec aparte.
Poți merge aici pentru vânătoare, mountanbike sau drumeții sau pentru a vizita Mănăstirea Adam, unde se află o icoană făcătoare de minuni.

Iată care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat din Brăila!

Castrul Roman
Castrul Roman se află la doar un kilometru de Galați, DN 25 Galați-Tecuci și este un sit arheologic cu valoare internațională. Săpăturile au scos la lumină castrul roman, contruit pe locul unde se găsea în trecut o cetățuie dacică. Complexul se întinde pe suprafață de 10 hectare și cuprinde două necropole romane, vase vechi, în care se transportau grânele și vinul și primul mormânt al unui daco-roman creștinat.

Lacul Tălăbasca
Lacul Tălăbasca, o altă încântare a naturii din județul Galați se află situat între localitățile Tudor Vladimirescu și Hanul Conchi. Este locul cu un aspect deltaic și un paradis al păsărilor, unde acestea se adună pentru a-și găsi hrana. În zonă se află Mănăstirea Vladimirești, precum și complexul turistic, Hanul Conachi însoțit de câteva restaurante.
Județul Galați oferă peisaje spectaculoase, locuri ideale pentru ieșirele din weekend sau pentru iubitorii de natură. Rezervă-ți timp pentru a vizita minunile naturale și bucură-te de frumusețile pe care ni le-a oferit natura.

Muzeul de Istorie ,,Paul Păltănea”
Tot în Galați trebuie să vizitezi: Muzeul de Istorie ,,Paul Păltănea”, str. Mr. Iancu Fotea, nr.2, vis a vis de Biserica Greacă, Casa Rurală ,,Ion Avram Dunăreanu”, comuna Suhurlui, Casa Memorială Costache Negri în comuna cu același nume și Casa ,,Hortensia Papadat Bengescu”, comuna Ivești, județul Galați.

Parcul Național Munții Măcinului
La câțiva kilometri de Galați, aproximativ 35 de km., peste Dunărea se află Parcul Național Munții Măcinului , la care trebuie să faci măcar o excursie. Munții Măcinului sunt cei mai vechi din Sudul Europei, cu vegetație de stepă și vegetație forestieră deosebită. Munții Măcinului oferă trasee montane diverse și posibilitatea de a practica sporturi ca: alpinism, mountainbike și cros.

Cetatea Dinogeția
Dinogeția, cetate romană și bizantină este situată pe o mică insulă, la câțiva kilometri de trecerea cu bacul, la Galați.  În incinta cetății se află ruinele unei bazilici, cea mai importantă și cea mai veche de pe teritoriul țării noastre, a unor drumuri, unelte agricole și casnice, care indică rolul militar al cetății. Dacă ai drum în județul Tulcea, trebuie să te oprești pentru câteva minute și să vizitezi ruinele frumoasei cetăți.
Tu mai știi și alte locuri frumoase în împrejurimile Galațiului?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.