Lucrări şi investiţii în unităţile de învăţământ din Galaţi

1
Lucrări şi investiţii învăţământ Galaţi

Primăria municipiului Galați face următoarele precizări privind informațiile eronate referitoare la unităţile de învăţământ din Galaţi care se răspândesc în spațiul public, în contextul începerii celui de-al doilea semestru:

1.O educație de calitate înseamnă și condiții de calitate ce se pot asigura doar prin investiții permanente în unitățile de învăţământ din Galaţi. Municipalitatea va continua astfel de proiecte pentru modernizarea școlilor și grădinițelor din oraș, astfel încât copiii să se bucure de cele mai bune condiții.

2.Lucrări de reparații curente se derulează ori de câte ori este nevoie.

3.La fel, proiecte de investiții cu fonduri europene au început cu mult timp înainte de semestrul al doilea, existând acorduri din partea Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar Județean sau al reprezentanților școlii. Aceste proiecte au termene clare de realizare a lucrărilor care trebuie respectate.

4.Relocarea elevilor, acolo unde este cazul, s-a făcut la solicitarea directorilor de școli. Dacă există unele nemulțumiri, ele nu pot fi imputate Primăriei.

5.Primăria are în diverse stadii, 31 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 206.402.366 lei (peste 42 de milioane de euro), din care 3 proiecte s-au finalizat (1,3 milioane de euro), 11 proiecte sunt în implementare (13,9 milioane de euro), iar 17 proiecte sunt în evaluare (26,9 milioane de euro). Contribuția de la bugetul local pentru toate aceste proiecte este estimată la 5,2 milioane de euro.

Te-ar putea interesa şi Lucrările la Aqua Park-ul din Galați vor fi gata în luna iunie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.