“Lupul, capra și scufița” – comedie adaptată după două piese cunoscute

0
37
Lupul, capra și scufița comedie

Sâmbătă, 29 februarie, ora 11:00 ești invitat la o super comedie “Lupul, capra și scufița”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Galați.

Piesa este o comedie pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani, adaptare dupǎ “Capra cu trei iezi” şi “Scufiţa Roşie”. Textul se foloseşte de personajele şi contextele celor douǎ opere, dar lanseazǎ o naraţiune complet diferitǎ.

În aceastǎ variantǎ iezii sunt neastâmpǎraţi şi total neascultǎtori, Mama Caprǎ e copleşitǎ de nǎzbâtiile lor, nu îi poate stǎpâni şi cedeazǎ emoţional, Lupul este un naiv mâncǎcios şi usor de pǎcǎlit, Scufiţa este o rǎsfǎţatǎ şi Bunicuţa este o veritabilǎ autoritate. Familia Caprei, pe de-o parte şi Scufiţa cu Bunicuţa, de cealaltǎ, îşi disputǎ dreptul de proprietate asupra Lupului.

Punerea în scenǎ favorizeazǎ interacţiunea cu audienţa. Copiilor din salǎ li se vor pune constant întrebǎri şi vor fi implicaţi în acţiune. Publicul va fi personaj. Textul este aluziv, astfel încât şi adulţii prezenţi la spectacol sǎ se poatǎ amuza de glumele ce ironizeazǎ relaţiile dintre copii şi parinţi, aşa cum sunt ele în societatea contemporanǎ.

Lupul – Gabriel Costan,
Capra – Lavinia Stoica,
Ied 1 – Carolina Vasile,
Ied 2 – Isabela Iacupovici,
Ied 3 – Ada Palade,
Scufiţa – Gabriela Marin,
Bunicuţa – Constantin Zamfirescu

Te-ar putea interesa și S-a dat startul înscrierilor cauzelor pentru Semimaraton Galați 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.