Manifest pentru dialog – Spectacolul “Familii” la Teatrul “Maria Filotti” Brăila

0
84
Manifest pentru dialog - Spectacol

„Familii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, este cel de-al treilea spectacol de teatru ce abordează teme sociale complexe din cadrul turneului național “ Manifest pentru dialog “, un proiect susținut de BRD – Groupe Société Générale.

Spectacolul ajunge la Brăila, miercuri, 8 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul ”Maria Filotti” (Sala Mare).

„Familii” este un spectacol de teatru social care dă voce unor povești de viață, aparent banale, ale unor copii, frați, părinți sau soți. Personajele se confruntă cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmărilor, identificarea rigidă cu părinții sau dimpotrivă, refuzul acesteia, patetismul întâlnirilor de familie, însușirea rolului de părinte, inducerea șiresimțirea culpabilității.

Prin această piesă de teatru, regizorul caută să pună întrebări spectatorului, să îi trezească spiritul critic și civic, să creeze empatie și să îl facă să reflecteze asupra unor preconcepții sau etichetări de excluziune socială.

Spectacolul suprinde povești de viață diferite care se intersectează și își modifică parcursul: doi frați vitregi nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă ce se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și o soră ce se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor și un cuplu tânăr ce trece prin momente de criză.

Din distribuție fac parte actorii Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu și Claudiu Urse.

Turneul „Manifest pentru dialog” face parte din strategia BRD – Groupe Société Générale de promovare a vocilor noii generații de creatori din teatru, cultură și nu numai.

Turneul are loc în perioada 5-24 noiembrie 2017 în 10 orașe din țară. Fiecare spectacol va fi urmat de o discuție cu publicul moderată de regizorul Eugen Jebeleanu și un psiholog, în prezența actorilor.

Sursa: Facebook

Citeşte şi articolul Din nou la Galaţi, o comedie de cinci stele: Un bărbat pentru Sara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.