Care sunt cele mai populare mărturii nuntă în funcție de regiune?

0

Invitații îți sunt alături la cea mai importantă zi din viață – cununia – și sunt pregătiți să sărbătorească dragostea. Gestul de a le oferi mărturii va aduce o notă specială evenimentului. La urma urmei, mărturiile sunt cadouri care îi va ajuta pe oaspeți să îți amintească evenimentul și le vor lua acasă. Vrei ca o noapte memorabilă să se încheie cu o notă distinsă? O mărturie unică, simplă specifică zonei poate face toată diferența.

Ce este important când alegi mărturii nuntă?

Atunci când alegi mărturii nuntă pentru invitații tăi, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le ai în vedere. Potrivit specialiștilor în organizarea nunților, obiectele utile sunt întotdeauna apreciate. 

epantofi.ro

Orice lucru care îi va face pe invitați să se simtă mai confortabil în timpul petrecerii de nuntă este binevenit. Dar, pentru ca românii țin foarte mult la tradițiile și obiceiurile lor, este recomandat să se țină cont de alegerea mărturiilor în funcție de regiunea de baștină.

Ce tipuri de mărturii de nuntă merită să alegi în funcție de regiune?

  • Tradiții de nuntă și alegerea mărturiilor în Ardeal

În multe zone din Ardeal, tradițiile de nuntă sunt respectate și se ține cont de toate obiceiurile legate de acest eveniment. Alaiul de nuntă care începe la casa nașilor și oferirea invitațiilor personal sau împodobirea bradului sunt încă prezente la nunțile de aici. Pentru că se recomandă ca nunțile să fie organizate iarna, mărturiile recomandate în zona Ardealului pot fi lumânări parfumate, care îi vor încălzi pe invitați în serile de după eveniment sau chiar borcanele cu produse de casă, precum dulcețuri sau zacuscă, pe a căror etichetă poate fi menționată data nunții și inițialele mirilor.

  • Nunta în Moldova

În această regiune a țării, tradițiile sunt încă păstrate și cele mai multe dintre ele au legătură cu prosperitatea în familie. Pentru mărturii de nuntă, cei mai mulți miri din Moldova aleg să ofere celor care au fost alături de ei la marele eveniment produse tradiționale sau mărturii sub forma unor iconițe de sticlă.

  • Obiceiuri de nuntă în Oltenia

În această parte a României, obiceiuri de nuntă sunt încă păstrate cu sfințenie. Una dintre tradițiile care au scopul de a-i proteja în viața de familie, este alegerea acelorași nași pe care mirele i-a avut la botez. Masa mirilor este separată de cea a celorlalți invitați și trebuie să folosească aceeași lingură și să bea din aceeași sticlă. În privința mărturiilor, mirii aleg să le ofere invitaților rame foto sau magneți de frigider cu poza lor și data nunții sau sticle de vin cu etichete speciale.

answear.ro

Dacă ești în cautarea unor mărturii de nuntă și vrei să ții cont de tradițiile unei anumite regiuni, poți ține cont de recomandările de mai sus sau le poți alege pe acelea care se potrivesc cu tematica petrecerii sau cu propriile preferințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.