METODA – de Jordi Galcéran. O nouă Premieră la Teatrul Dramatic din Galaţi

0
193

Sâmbătă, 13.05 și duminică, 14.05 – la ora 19.00, sunteţi invitaţi să intrați în sistemul complicat și răscolitor al universului corporatist din vremurile actuale; un sistem, nu de puține ori, indigest, dispus oricând să devină o mașinărie de măcinat vieți și destine.
Un job de vis. Patru candidaţi îndârjiţi şi decişi. Sunt chemaţi la un interviu într-o cameră stranie. Uşa se închide şi începe o luptă dură, plină de enigme, fără limite morale sau tabuuri.

Situaţiile neobişnuite de la început devin din ce în ce mai umilitoare, fiecare devine un potenţial adversar. În cursa pentru râvnita poziţie cade masca de indiferenţă şi adevăratele sentimente ies la iveală: frica, incorectitudinea, cruzimea, nebunia.

Piesa de teatru „METODA” de Jordi Galcéran, în regia tânărului și foarte talentatului Adi ICLENZAN, are ca subiect procedeul de recrutare la care face apel o companie suedeză, recunoscută pe plan internațional și care trebuie să angajeze o persoană pe un post de mare responsabilitate, condițiile profesionale și remunerația fiind foarte atractive.

Cei patru presupuși candidați, selectați pentru interviu, intră treptat în scenă. Ideea că metoda de intervievare este una neobișnuită apare în mintea personajelor atunci când fiecare afirmă că niciunul dintre ei nu este reprezentantul companiei.

Fiecare concurent trebuie să-și demonstreze abilitățile. Probele prin care trec, scot la suprafață, fie dorința de a ajuta, fie tendința de a-i sabota pe ceilalți candidați. Sunt unul câte unul eliminați, iar cel care va rezista până la final va primi slujba. Astfel, cele patru personaje își arată umanitatea, empatia, insensibilitatea sau cinismul, dar, la final, nimic nu se dovedește a fi ceea ce părea.

Joaca, văzută ca o metaforă a relaţiilor umane, este prezentă în toate piesele scrise de mine, iar în Metoda Gronholm devine o referinţă exclusivă. Piesa este un joc la toate nivelele posibile: personajele joacă între ele, dar şi publicul face parte din joaca în care trebuie ghicită identitatea reală a personajelor, făcând distincţie între adevăr şi minciună, dacă acesta este oarecum posibil. (Jordi Galcerán)

Distribuția – Florin Toma, Vlad Ajder, Oana Mogoș, Radu Horghidan

Scenografia : Bogdan Spătaru

Sursa: Teatrul Dramatic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.