Astăzi, la Galați, se va testa modelul de autobuz produs de BMC Turcia

0
Cele două trasee Transurb care revin la vechile rute de circulație

Astăzi, începând cu ora 12.45, pe esplanada din fața Primăriei Municipiului Galați, se va testa modelul de autobuz produs de compania BMC Turcia. Este vorba despre autobuzele care vor fi achiziționate de Transurb SA, în urma licitației care s-a încheiat în luna iunie. Prin intermediul dealerului din România (BMC Truck & Bus SA), compania BMC Turcia a câștigat licitația organizată de Transurb SA pentru achiziționarea unui lot de 40 de autobuze noi.
Reprezentanții BMC Truck & Bus SA, domnul Director General Kilic Sinan și doamna Director Executiv Silvia Colacea vor fi prezenți la eveniment și vor fi disponibili pentru a raspunde întrebărilor referitoare la noile mijloace de transport în comun ce vor întregi parcul auto Transurb.

Prețul total al ofertei este de 26.246.000 RON, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, respectiv 656.150 lei / bucata X 40 bucăți. Contractul prevede o mentenanță de 5 ani de zile, timp în care firma câștigătoare va asigura buna funcționare a autobuzelor livrate. Autobuzele pot fi livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației și semnarea contractului.
Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant și un loc conducător auto).
De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane).
Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, ce urmează a fi implementat în Galați.
Valoarea totală a achiziției va fi suportată de S.C. Transurb S.A., prin contractarea unui credit bancar, în care, Primăria Municipiului Galați va fi garantul societății.

Autobuzele vor fi prevăzute cu următoarele accesorii și amenajări:
– instalație pentru dispunerea unui tahograf digital;
– oglinzi retrovizoare exterioare de tip pliant (rabatabil) sau demontabil (plierea se va face spre corpul autobuzului) și vor fi prevăzute cu încălzire;
– instalație aer condițonat, reglabilă atât ca temperatură, cât și ca debit;
– dispozitiv – rampă acces persoane cu handicap de tip mecanic cu acționare manuală sau automată;
– sistem informare audio și vizual în interior care îndeplinește cerințele art. 64 lit. c) din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, situat în interiorul salonului care asigură afișarea și anunțarea automată a stațiilor;
– sistem audio de amplificare cu microfon pentru transmiterea mesajelor către călători;
– sistem vizual de informare a călătorilor la exterior format din: în față (deasupra parbrizului) și în partea laterală (deasupra geamului între prima și a doua ușă) panou indicator traseu și rută tip matrice cu LED-uri care afișează orice literă sau număr în orice poziție, în limba română.
– sistem de supraveghere video în interiorul vehiculului format din minimum două camere și dispozitiv de înregistrare. Unitatea de înregistrare video digitală, instalată în autobuz, trebuie să cuprindă un hard-disk detașabil montat pe un sistem de suspensie pentru a absorbi șocurile specifice vehiculelor. Echipamentul de monitorizare video va avea o memorie non-volatilă pentru înregistrarea evenimentelor pe o perioadă de cel puțin 7 zile x 24 de ore. Toate camerele sistemului de monitorizare video vor fi selectate pentru a asigura o imagine clară și acuratețea imaginilor;

Autobuzele vor fi dotate cu validatoare card, bilete cu coduri de bare (câte un validator pentru fiecare ușă de acces), instalație de numărare a călătorilor, un computer de bord, suporturile necesare montării echipamentelor și cablării corespunzatoare. Softurile acestor dispozitive trebuie să fie compatibile cu sistemul AFC/e-ticketing ce urmează a fi implementat în Galați, furnizorul fiind obligat să ia legatura cu consorțiul care instaleaza AFC pentru compatibilizarea dispozitivelor.

Sursa: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galați

Te-ar putea interesa și: Primăria Galați organizează două concursuri de idei/soluții urbanistice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.